UFC

Dos Santos: Ngannou je imao sreće, želim revanš što prije!

Očito okuražen odličnim premijernim nastupom u brazilskoj verziji "Plesa sa zvijezdama", Junior dos Santos je ponovno prozvao Francisa Ngannoua ustvrdivši da je onaj poraz prekidom bio nesretan, odnosno da je Kamerunac udario "lucky shot".

Bivši prvak je u novom intervjuu u kojem je govorio o sljedećem potencijalnom protivniku spomenuo i Rusa Alexandera Volkova, za kojeg smatra da je bio na korak do izazivačke pozicije dok nije izgubio u posljednjim sekundama od Derricka Lewisa. No, ipak, ponovio je da mu je prvi cilj revanš protiv Francisa Ngannoua, a zatim meč za titulu protiv Stipe Miočića s kojim ima 1-1.

"Moja strategija nije bila da ga pokušam nokautirati odmah na početku meča. Bila je da se dobro krećem i bacam što više udaraca, da ga natjeram da me slijedi po kavezu. Htio sam dužu borbu. Ali, onda sam se počeo osjećati tako dobro u tom meču i vidio sam da je počeo spuštati ruke vrlo nisko. Rekao sam sebi da je to taj trenutak. I onda sam bacio taj desni 'overhand' koji je bio velika greška. To me izložilo njegovim udarcima", prisjeća se JDS još jednom posljednjeg poraza u kojem je trajao tek 71 sekundu.

Nakon što je malo promislio i pustio da mu se osjećaji slegnu, Brazilac nikada nije bio sigurniji da se radi o slučajnom pogotku i da je Kamerunac zapravo imao mnogo sreće u tom dvoboju.

"Ne pokušavam umanjiti njegovu pobjedu, ali to je bio sretan udarac. Uspio je iskoristiti tu situaciju i završio je meč."

Dos Santos vjeruje da je i dalje bolji MMA borac od Ngannoua i zato želi što prije ponovno u Octagon upravo s njim. Nakon što svlada "Predatora" otvoren mu je put prema Stipi.

"Taj poraz ne znači da je on bolji borac od mene i to ću dokazati!", zaključuje.

U nedavnom intervuu s Arielom Helwanijem, Ngannou je potvrdio da bi želio u idućem meču napasti pojas i ponovno se okušati protiv Stipe Miočića. Dos Santos, s druge strane, želi meč s "Predatorom", no nešto će se sigurno pitati i novog-starog prvaka. Tu je i Daniel Cormier koji još uvijek nije odlučio odlazi li u penziju ili nastavlja profi karijeru. U svakom slučaju, očekuje nas vrlo zanimljiv period za tešku kategoriju u elitnoj promociji koji ćemo s velikim iščekivanjem pozorno pratiti.

Linker
28. travanj 2024 11:31