UFC

Došao je i taj dan: Jonu Jonesu oko gležnja postavljen uređaj za praćenje!

Jon Jones
 screenshot/Youtube
UFC-ov prvak iz poluteške kategorije bit će pod povećalom u idućih nekoliko dana

Prema izvještaju KRQE Newsa, UFC-ov prvak Jon Jones u petak se prijavio u Metropolitan pritvorski centar (MDC) te je započeo s odsluživanjem četiri dana kazne koju je dobio zbog incidenta iz ožujka ove godine.

Jonesu je dozvoljeno da svojih 96 sati programa odradi izvan MDC-a, ali će oko gležnja morati nositi uređaj za praćenje, što je, prema istom izvoru, odlučio i napraviti.

Podsjetimo, Jones je 26. ožujka u svom Albuquerqueu uhićen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i nemarne upotrebe vatrenog oružja. UFC-ov prvak je krivnju za vožnju pod utjecajem alkohola je priznao, a kao dio dogovora ostale su optužbe bile odbačene.

Osim spomenutih 96 sati zbog kojih se prijavio u MDC, Jonesu je, prema tadašnjim izvještajima američkih medija, rečeno da vlastiti dom može napustiti samo uz posebno odobrenje. Pored toga, dobio je i godinu dana uvjetne kazne, 90 dana izvanbolničke terapije i 48 sati društveno korisnog rada.

Jones je, spomenimo, u ovim trenucima bez ugovorene borbe te s UFC-om vodi jednu veliku bitku oko financijskih uvjeta.

"Ako trebam imati loš odnos s Danom (Whiteom) i pauzirati dvije - tri godine, samo kako bih ukazao na sve što se događa... To su stvari zbog kojih te ljudi pamte više nego što te pamte po osvajanju pojaseva. Ja sam ovdje i zbog mladih boraca. Trenutno nisam zainteresiran za nastup u UFC-u i tako će biti sve dok me ne plate onoliko koliko zaslužujem. Mislim da šaljem vrlo snažnu poruku kada stojim uz ono u što vjerujem. Smatram i da će s vremenom u UFC-u shvatiti koliko su tvrdoglavi, da u meni imaju jednog posebnog sportaša i da će se u konačnici sa mnom naći na pola puta", izjavio je Jones u Wild Ride podcastu.

Linker
30. travanj 2024 09:02