UFC

‘Došao sam u njegov grad i pred njegovu publiku, ne zaslužuje revanš. Možda za tri godine‘

Belal Muhammad

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Belal je jasno dao do znanja novinarima da Edwards po njemu ne zaslužuje revanš

Belal Muhammadova osveta bila je dugo očekivana, a sada je došao trenutak kada je mogao uživati u njoj. U spektakularnom nastupu u Manchesteru, Engleska, Belal Muhammad, poznat i pod nadimkom "Remember the Name", postao je novi UFC prvak velter kategorije pobijedivši Leona Edwardsa u glavnoj borbi UFC-a 304. Ovo je bio njihov drugi susret, s tim da je prvi završio bez pobjednika zbog nenamjernog uboda prstom u oko, što je Muhammada onemogućilo da nastavi borbu nakon nešto više od pet minuta akcije.

Taj incident dogodio se u ožujku 2021. godine. Ovoga puta, Muhammad i Edwards odradili su punih pet rundi, od kojih je većinu dominirao Muhammad svojim hrvačkim sposobnostima. Suci su jednoglasno presudili u korist Muhammada, čime je Edwardsova serija od 13 borbi bez poraza došla do kraja.

"Znam da sam najbolji borac na svijetu" izjavio je Muhammad na konferenciji za novinare nakon borbe. "Samo sam to trebao dokazati i pokazati vam. Imali smo tri godine da sjedim i razmišljam o toj zadnjoj borbi, o svima koji su govorili: ‘Oh, pobijedio bi ga.‘ ‘Pobijedio bi u sljedećim rundama. Učinio bi ovo, učinio bi ono.‘ Nismo ni započeli tu borbu."

"Dominirali smo prvakom, učinili smo to lakše nego što su to učinili Colby Covington i Kamaru Usman, a oni su nacionalni prvaci u hrvanju. Oni su ovo, ovo i ono. Mi smo išli u Bogan High School, pozdrav za Loua Taylora." Iako je Edwardsova vladavina na vrhu divizije do 77 kilograma trajala nešto više od 700 dana, uspješno je obranio titulu protiv Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona, došao joj je kraj.

Mnogi novinari su pitali Belal hoće li biti spreman pružiti Edwardsu trilogiju, a on je imao jasne intencije u svom odgovoru.

"Da, dat ću mu revanš, ali za tri godine", izjavio je Muhammad. "Neka se ponovno probije do vrha. Mislim da je ovo bila dominantna borba. Stvarno nema potrebe za revanšom, i ne mislim da je on imao dovoljno dugu vladavinu kao prvak da bi zaslužio revanš. Što se mene tiče, došao sam u njegov rodni grad, pred njegovu publiku i na neprijateljski teritorij, tako da je sve bilo podređeno njemu". Nakon borbe, Muhammad i Edwards su razmijenili srdačne riječi u oktogonu, iako prijenos nije zabilježio njihov dijalog. Kasnije je Muhammad objasnio da je to bila standardna razmjena nakon borbe. Zapravo, njegovo nezadovoljstvo je više usmjereno prema kritičarima na društvenim mrežama nego prema Edwardsu samom.

"Uvijek treba odati poštovanje nakon borbe" rekao je Muhammad. "Za mene, trebalo mi je tri godine da izbacim taj okus iz usta, tri godine da napokon dobijem ovu borbu natrag, i morao sam se nositi sa svim mrziteljima i trolovima koji su govorili da bi me pobijedio, da bi učinio ovo, da bi učinio ono, ali sada nemaju više što reći."

Linker
01. rujan 2024 16:43