UFC

‘Drago mi je što su prijateljstvo stavili na prvo mjesto. Nisu se prodali za 100.000 dolara‘

Merab Dvalishvili i Aljamain Sterling

 Facebook (aljamain Sterling)
‘Morali su progutati puno toga zbog takvog odnosa‘, kaže Longo

Ray Longo pohvalio je svoje zvjezdane borce, Meraba Dvalishvilija i Aljamaina Sterlinga jer se nikad nisu međusobno borili. Kad je Sterling bio prvak u bantam kategoriji, jedan od onih koji je zasigurno trebao postati izazivač Dvalishvili (17-4, 10-2 UFC) odbio se boriti s timskim kolegom za naslov, što je izvršni direktor UFC-a Dana White žestoko kritizirao.

Ipak, nakon što je Sterling izgubio naslov u bantam kategoriji i prešao u perolaku, vrata su se otvorila za Dvalishvilija, koji je proglašen izazivačem broj jedan nakon impresivne pobjede protiv Henryja Cejuda prošlog vikenda na UFC-u 298.

"Za mene će ovo ostati jedna od priča koje najviše zanimaju ljude u MMA-u. Kako su ova dva tipa formirala bratstvo. Drago mi je što su prijateljstvo stavili na prvo mjesto. Nisu se prodali za 100.000 dolara", kazao je Longo u podcastu "Anik & Florian", a zatim i otkrio koliko su se zapravo namučili zbog toga.

"Stavljaju svoje prijateljstvo na prvo mjesto i sada sve funkcionira, a morali su puno toga zbog takvog odnosa. Aljo se zbog toga mučio, kao i Merab. Htjeli to reći ili ne, djela govore više od riječi. Mogli smo to vidjeti. Aljo se držao svojih riječi, nije se morao preseliti u višu kategoriju. Želio je napredovati i vidjeti da Merab napada pojas".

Sterling će debitirati u kategoriji do 66 kilograma protiv Calvina Kattara na UFC-u 300 13. travnja. U međuvremenu, Dvalishvili čeka pobjednika borbe za naslov prvaka u bantam kategoriji između prvaka Seana O‘Malleya i Marlona Vere, koja predvodi UFC 299 9. ožujka u Miamiju.

Linker
04. svibanj 2024 16:48