UFC

Dricus Du Plessis ne namjerava nikoga moliti za napad na titulu: ‘Neka se Khamzat sad bori ozlijeđen‘

Dricus Du Plessis 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nema nikakve dvojbe oko toga da je Dricus zaslužio napasti titulu, no kako je i sam rekao, borilački biznis često nije fer.

Rasplet situacije u UFC-ovoj srednjoj kategoriji bi mogao biti vrlo nepovoljan za Dricusa Du Plessisa, borca koji u promociji još ne zna za poraz. Bilo je logično da nakon onakve pobjede nad Robertom Whittakerom bude sljedeći koji će pokušati osvojiti pojas, no logika i UFC ponekad ne idu ruku pod ruku.

Khamzat Chimaev je taj koji će, prema svemu sudeći, dobiti ovu priliku, tako da Du Plessisu ne preostaje ništa drugo nego boriti se s nekim drugim. Međutim, jučer je rekao kako nikoga neće moliti da napadne titulu:

‘‘Kada pogledamo cijelu ovu situaciju, ja imam jednu ili dvije opcije. Prva stvar koju mogu reći jest da je Khamzatova šaka slomljena od tih malo direkata, zar ne? Trebao bi biti spreman boriti se za sedam tjedana ili da mu se oduzme prilika za napasti titulu. Upravo se to dogodilo meni, nisam mogao biti spreman za sedam tjedana jer sam slomio stopalo‘‘, rekao je Dricus za Fox West Texas.

‘‘Život nije fer, borilački biznis nije fer. Samo ću reći da ono što ću učiniti jest da ću prijeći preko cijele divizije, prijeći ću preko top 5 ove kategorije, a to će učiniti moj prijelaz u polutešku kategoriju bržim. Neću nikoga moliti za napad na titulu, borit ću se za njega‘‘, pojasnio je.

Nema nikakve dvojbe oko toga da je Dricus zaslužio napasti titulu, no kako je i sam rekao, borilački biznis često nije fer. Dobra je stvar što se pak odlučio na konkretne akcije, a ne na sjedenje i plakanje kako ne dobiva ono što zaslužuje.

Linker
01. svibanj 2024 21:41