UFC

Chimaev nije oduševio Dricusa Du Plessisa: ‘Treba mu biti drago jer je Costa otkazao meč, Paulo bi ga uništio‘

Dricus Du Plessis

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Južnoafrički borac srednje kategorije teško prihvaća činjenicu da će mu Chimaev preoteti napad na pojas

Prema svemu sudeći, Dricus Du Plessis ostao je bez napada na titulu nakon što je odbio boriti se protiv Israela Adesanye na UFC 293 eventu održanom u devetom mjesecu ove godine. Dricus je trebao više vremena za oporavak i pripreme te je odbio nastupiti samo dva mjeseca nakon pobjede nad Robertom Whittakerom.

Sean Strickland uskočio je umjesto Dricusa, deklasirao je Israela Adesanyu i došao je do titule u srednjoj kategoriji. Du Plessis se nadao kako je on sljedeći na redu, posebno nakon što je Israel Adesanya najavio nešto dulju pauzu. Pogledamo li rang ljestvicu, Du Plessis kao drugorangirani izazivač (prvi je Adesanya) definitivno bi trebao biti sljedeći na redu, ali vjerojatno će ga preskočiti devetoplasirani Khamzat Chimaev.

UFC-ove rang ljestvice imaju određenu važnost, ali nisu krucijalne prilikom određivanja sljedećeg izazivača. UFC-u je u cilju pružiti i marketinški profitabilan meč, a Khamzat Chimaev osjetno je veća zvijezda od DDP-a. Naravno, treba uzeti u obzir i da se Du Plessis zamjerio UFC-ovim čelnicima jer je odbio nastupiti u Sydneyju.

Očekivano, Dricus Du Plessis nije sretan jer će ga Khamzat Chimaev vjerojatno preskočiti. ‘‘Borz‘‘ je porazio Kamarua Usmana na UFC 294 eventu, a Usman je prihvatio taj meč 10 dana uoči održavanja priredbe. Dodamo li da je Usman cijelu dosadašnju UFC karijeru proveo u velter kategoriji, jasno je da Dricus ne može shvatiti kako ga Chimaev može preskočiti takvom pobjedom.

‘‘Da sam znao da stvari tako funkcioniraju, ja bih se također radije borio s velterašem za napad na titulu. To se čini kao nešto lakši put i radije bih išao tim putem.‘‘, započeo je Dricus gostujući kod MMA Gurua, a zatim se osvrnuo na Khamzatovu pobjedu nad Usmano.

‘‘Da se radilo o meču na pet rundi, mislim da bi Usman završio Chimaeva. To vam samo govori kakav je Usman kalibar borca. Khamzat, samoprozvani ‘boogeyman‘ više nije toliko ‘boogey‘. Da sam se ja našao tamo, on (Chimaev) bi me sigurno mogao srušiti u prvoj rundi. Ali to je u redu, ja se ne bojim biti srušen, jer onda se mora obračunati sa mnom u parteru. Ono nije bio meč najvišeg tempa, a on (Chimaev) je bio toliko umoran, iako se borio s velterašem. Ako se Khamzat počne boriti s vrhunskim borcima srednje kategorije, s njihovom snagom i težinom, stvari neće funkcionirati na takav način. Khamzatu treba biti jako drago jer je Paulo Costa otkazao. Mislim da bi ga Costa uništio.‘‘, dodao je Dricus Du Plessis.

Sve u svemu, Južnoafrikanac vjerojatno će morati izboriti ‘‘title shot‘‘ još jednom pobjedom. Nokaut protiv Roberta Whittakera očito manje vrijedi od pobjede nad Usmanom koji je uskočio na ‘‘short notice‘‘.

Linker
29. travanj 2024 23:43