UFC

Dricus Du Plessis ne zna zašto je ostao bez kondicije protiv Tilla: ‘Nisam bio umoran‘

 Dricus Du Plessis

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Rekao da mu je potencijalni problem stvorilo skidanje kilograma, odnosno proces koji slijedi nakon njega

Dricus Du Plessis ranije je ovog mjeseca došao do najveće pobjede u svojoj karijeri, a ‘‘sumbissionom‘‘ je pobijedio Darrena Tilla u trećoj rundi borbe. Bila mu je to četvrta pobjeda u isto toliko nastupa, a prekidom je od toga pobijedio tri puta.

Nakon pobjede Du Plessis je najavio napad na sami vrh, no protivnik mu još uvijek nije poznat. Zasigurno neće dobiti nekoga iz top 5, no netko iz top 10 je dosta realna opcija. Dricus je trenutno deseti na službenoj rang ljestvici, a pobjedom je Tilla ‘‘stjerao‘‘ na posljednje mjesto.

Imao je Till u tom meču svojih trenutaka, no Dricus je jednostavno bio bolji borac. Zanimljiva stvar je činjenica da je već u drugu rundu ušao dosta zapuhan i umoran nakon čega su mnogi problematizirali njegovu kondiciju, no on tvrdi da nije bio umoran.

‘‘Nakon onakvog naleta u prvoj rundi, nisam uopće bio umoran. Ruke mi nisu uopće bile umorne tako da nemam pojma što se dogodilo. Razgovarao sam sa svojim trenerom snage pa smo zaključili da je bilo nešto mehaničke prirode‘‘, rekao je Dricus u ‘‘The MMA Houru.‘‘

‘‘Ono što inače radim nakon skidanja kilograma jest da opuštam mišiće ‘foam rollerom‘ ili pištoljem za masažu, nekad i odem na masažu. Ovog puta to nismo radili tako da je to sigurno igralo ulogu‘‘, dodao je.

Što se točno dogodilo vjerojatno nikad nećemo saznati, no nije ni bitno jer je Dricus ipak uspio pobijediti Tilla unatoč tome. Tko i kada je njegov sljedeći protivnik, saznat ćemo uskoro.

Linker
19. travanj 2024 08:59