UFC

Dricus Du Plessis već je ugovorio novu borbu: Čeka ga najteži ispit u dosadašnjoj UFC karijeri

Dricus Du Plessis

 Sports Press Photo/ddp USA/Profimedia
28-godišnji Južnoafrikanac tražit će probijanje do top 5 unutar UFC-ove srednje kategorije

Jako brzo se Dricus Du Plessis (18-2-0, 4-0 UFC) uspinje po UFC-ovoj rang ljestvici. Južnoafrički borac srednje kategorije debitirao je UFC-u, u desetom mjesecu 2020. godine i upisao je četiri pobjede u razmaku nešto većem od dvije godine. Tri od četiri pobjede upisao je prekidom i dogurao je do 10. mjesta u poretku izazivača.

Bivši KSW-ov prvak velter kategorije u posljednjem nastupu došao je do najveće UFC pobjede u dosadašnjoj karijeri. Dricus je ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi porazio Darrena Tilla i sada je vrijeme za dodatni iskorak i protivnike koji će ga dovesti u top 5.

Takvog protivnika vrlo brzo je i dobio. Naime, Du Plessis je već ugovorio svoj sljedeći nastup, a u kavezu ćemo ga gledati 4. ožujka (treći mjesec) sljedeće godine (MMA Junkie je greškom naveo 5. ožujka na svojoj objavi koja je dolje priložena). Protivnik će mu biti Derek Brunson (23-8, 14-6 UFC), iskusni UFC-ov veteran i petorangirani borac UFC-ove srednje kategorije.

Brunson je dugi niz godina pri vrhu srednje kategorije, ali nikad nije uspio doći do pojasa. Međutim, iza sebe ima pobjede nad borcima kao što su Darren Till, Kevin Holland, Lyoto Machida, Uriah Hall itd., a kavez je dijelio s gotovo svim najboljim borcima srednje kategorije (gubio je od Adesanye, Andersona Silve, Whittakera, Jacarea, Cannoniera itd.).

Bit će to svakako zanimljiva provjera Dricusovih sposobnosti. Južnoafrikanac je trenutno u nizu od šest uzastopnih pobjeda, a posljednji poraz upisao je u desetom mjesecu 2018. godine. Tada ga je Roberto Soldić porazio nokautom u trećoj rundi. Karijere njih dvojice otišle su zasad različitim smjerovima, jer Soldić je nakon duple krune u KSW-u otišao u ONE Championship.

Dricus se odlučio boriti u trenutno najboljoj organizaciji na svijetu, a 28-godišnjak bi pobjedom nad Brunsonom mogao uskočiti u top pet. Ipak, neće mu biti lako protiv Brunsona koji za šest dana slavi 39. rođendan.

Linker
21. travanj 2024 15:13