UFC

Dricus Du Plessis poslao upozorenje Chimaevu: ‘Budemo li se borili, on će osjetiti što je prava snaga‘

Dricus Du Plessis (lijevo) i Khamzat Chimaev (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Južnoafrički borac prepun je samopouzdanja kad je u pitanju fizička nadmoć

Dricus Du Plessis prošao je kroz vrlo interesantan period u posljednjih nekoliko mjeseca. Južnoafrički borac srednje kategorije iznenadio je u sedmom mjesecu porazivši Roberta Whittakera.

Bez pretjerano velikih problema, Du Plessis je nokautirao Whittakera sredinom druge runde, a tom pobjedom trebao je izboriti napad na titulu. UFC je forsirao Dricusa da se za pojas bori već u devetom mjesecu, jer tadašnji prvak Israel Adesanya silno je htio nastupiti na UFC-ovom eventu u Sydneyju.

Odbio je Du Plessis nastup u Australiji i zatražio je više vremena za saniranje svojih ozljeda. Ne samo da je trebao sanirati ozljede, nego je Dricus trebao odmor i više vremena za nove pripreme. Sean Strickland dobio je priliku umjesto Dricusa i u potpunosti je iskoristio pruženu šansu. Jednoglasnom odlukom sudaca Strickland je porazio Adesanyu, a činilo se da bi Dricus mogao ostati bez statusa sljedećeg izazivača.

Dricusu je pomogla odluka Israela Adesanye. Bivši prvak odlučio je uzeti privremenu pauzu i time je otpala mogućnost revanša između ‘‘Izzyja‘‘ i Stricklanda. UFC se tada okrenuo Du Plessisu i tako ćemo 20. siječnja (1. mjesec) sljedeće godine gledati meč između Stricklanda i Du Plessisa.

Bilo je to veliko olakšanje za DDP-a, jer jedno vrijeme se pričalo kako bi Khamzat Chimaev mogao postati sljedeći izazivač, ako porazi Kamarua Usmana. Chimaev je porazio Usmana, ali sada Khamzat treba nešto više vremena za saniranje ozljede i nije spreman boriti se u prvom mjesecu. Tko zna kako bi UFC-ovi čelnici odlučili da nije bilo Khamzatove ozljede, ali Du Plessis je na kraju dobio ono što zaslužuje.

Porazi li Stricklanda, upravo bi Khamzat Chimaev mogao biti borac protiv kojeg će Dricus tražiti prvu obranu pojasa. Južnoafrički borac već sada razmišlja o tom potencijalnom meču, a poprilično je uvjeren da mu Chimaev ne može parirati.

‘‘UFC će vjerojatno odabrati Khamzata kao sljedećeg izazivača. Ja bih rado, kao prvak, porazio ‘boogeymana‘. Bio bi to ogroman užitak. On (Khamzat) će me pokušati srušiti, kao što bi i trebao pokušati. Ali mislim da on nije svjestan razlike u snazi između velteraša i boraca srednje kategorije. Kad je u pitanju stil borbe, on pokušava fizički nadjačati sve protivnike s kojima se bori, jer želi pokazati koliko je snažan. Ako se bude borio protiv mene, osjetit će što je prava snaga.‘‘, rekao je Du Plessis tijekom razgovora s Jamesom Lynchom.

Dricus Du Plessis definitivno spada među fizički moćnije borce srednje kategorije. Ali nekoć je i on sam bio velteraš, a zatim je prešao u srednju kategoriju. Ista stvar je i s Khamzatom Chimaevim, a Dricus bi mogao biti taj koji će ostati iznenađen snagom Chimaeva. Naravno, trenutno možemo samo nagađati, sve dok ne dođe do njihovog međusobnog obračuna (ako ikad dođe do toga).

Linker
03. svibanj 2024 19:58