UFC

Brendan Allen upozorio Adesanyu da mu neće biti lako vratiti se: ‘Tipovi evoluiraju i napreduju jako brzo‘

Israel Adesanya 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Adesanya definitivno nije u ranim borilačkim godinama te će se s takve pauze teško vratiti bolji nego što je bio u najboljim danima

Israel Adesanya najavio je svojevrsno povlačenje iz MMA svijeta, te iako se neće umiroviti, rekao je kako odlazi na dugu pauzu i da ga čak i nekoliko godina nećemo vidjeti u kavezu. Sve se to dogodilo nakon UFC 293 priredbe i poraza od Seana Stricklanda, a Adesanya je pri svojoj riječi ostao i do danas.

Puno boraca se javilo i reklo mu kako to nije baš pametna ideja i da će si na taj način definitivno zapečatiti sudbinu u ovom sportu, a isto je jučer učinio i Brendan Allen. Osim toga, upozorio ga je da borci napreduju sve brže:

‘‘Dobro za njega ukoliko to želi, ali povratak nakon duge pauze uvijek je težak. Svi sada napreduju i evoluiraju jako brzo. Dečki postaju bolji. Sami vrh kategorija se mijenja kada ovi mladi i gladni borci koji tako brzo evoluiraju dođu do njega‘‘, rekao je Allen za ESPN.

‘‘Uistinu će se morati vratiti kao kompletno novi tip, ovisi koliko dugo namjerava biti odsutan. Morat će se pojaviti kao novi tip ukoliko će se uopće željeti natjecati kao top borac. Nevjerojatno je koliko stvari evoluiraju i koliko dečki postaju bolji u kratkom vremenskom periodu. Kategorija sada treba nekoga novoga, a ja sam taj. Na stol donosim nešto drugačije‘‘, dodao je.

Adesanya definitivno nije u ranim borilačkim godinama te će se s takve pauze teško vratiti bolji nego što je bio u najboljim danima. Možda se ipak vrati i prije nego svi misle, a pitanje je i koliko ozbiljno misli ne boriti se nekoliko godina.

Linker
04. svibanj 2024 02:23