UFC

Dricus Du Plessis: ‘Sad kad imam neko iskustvo u kavezu, želim da se dogovori borba protiv Gasteluma‘

Gastelum i Du Plessis

 Screenshot (youtube, Ufc)

Nakon što je prve dvije borbe pod okriljem UFC-a završio relativno brzo, jednu u prvoj a drugu u drugoj rundi, Dricus Du Plessis je rekao kako mu je drago da napokon ima neko iskustvo više u Octagonu.

Dricus je u subotnjem nastupu borbu odveo do sudačke odluke, preko koje je i pobijedio Brada Tavaresa. Zasluženo je odnio tu pobjedu jer je nanio ogromnu štetu Tavaresu, a prema sudačkim karticama je čisto uzeo drugu i treću rundu.

‘‘Želim osjetiti svoje noge u kavezu jer je moja prva borba trajala što, dvije, dvije i pol minute? Zatim druga rundu i dvije minute. Sad imam neko vrijeme provedeno u kavezu. Znam da su ljudi mislili da sam se ispuhao nakon prve runde, ali ne, ja tako treniram da se mogu na taj način boriti. Ovo je bila poruka za ostatak divizije; ako vas ne nokautiram, ako vas ne završim, odvest ću vas u duboke vode i opet ću biti tu‘‘, rekao je Dricus.

Dotaknuo se i borbe s Kelvinom Gastelumom: ‘‘Ja nisam matchmaker, ali mislim da ta borba ima smisla. Borba je praktički već bila dogovorena, prihvatio sam taj short notice. Ja sam tu bio jedini gubitnik, ostao sam bez protivnika, povukao se u tjednu borbe. Sad se borim s velikim psima. Ako mi ne želite dati Gasteluma, dajte mi nekog drugog iz top 10‘‘, zaključio je Dricus.

Svakako bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se Dricus snašao protiv Gasteluma, a i nama bi vjerojatno dalo odgovor na neka pitanja ako uzmemo u obzir njegove borbe protiv Soldića.

Linker
15. travanj 2024 13:40