UFC

Dricus Du Plessis: ‘Strickland je odmah nakon meča priznao da sam ga porazio, iznenadio me njegov ‘tvit‘‘

Dricus Du Plessis i Sean Strickland (desno)

 Vaughn Ridley/Getty images/Profimedia
Novopečeni prvak UFC-ove srednje kategorije otkrio je o čemu su razgovarali on i Strickland neposredno nakon meča

Tjedan dana prošlo je od UFC 297 priredbe i borbe koju su Sean Strickland i Dricus Du Plessis odradili za UFC-ovu titulu prvaka u srednjoj kategoriji. Strickland je ušao u meč kao branitelj naslova prvaka i bio je u lovu na prvu obranu titule koju je osvojio prošle godine u devetom mjesecu.

Nije mu pošlo za rukom obraniti pojas, jer Dricus Du Plessis slavio je podijeljenom sudačkom odlukom nakon pet odličnih rundi. Puno ‘‘prašine‘‘ podiglo se nakon tog meča. Brojni fanovi smatraju da je Strickland trebao pobijediti, puno je i onih koji se slažu sa sucima koji su Dricusa proglasili pobjednikom, a o konačnom ishodu još uvijek se priča.

Nedugo nakon što je meč završio, Sean Strickland oglasio se putem društvenih mreža te je istaknuo kako je sredinom borbe primio udarac glavom koji je otvorio posjekotinu iznad lijevog oka. Sean tvrdi da je taj nedozvoljeni udarac bio jedan od presudnih udaraca u tom meču.

"Nisam odustao kao kukavica i rekao doktoru da ne mogu nastaviti meč te izaći s ‘no contestom‘. Jedini razlog zašto si mi uzeo rundu upravo je taj što nisam mogao ništa vidjeti. Pobijedio sam borbu i cijeli svijet to zna. Pojas koji su ti dali nikada te neće činiti prvakom, uživaj.‘‘, bila je Stricklandova poruka novom prvaku UFC-ove srednje kategorije.

U nekoliko navrata Strickland se žalio na bodovanje od strane sudaca, ali Dricus Du Plessis u najnovijem intervjuu otkriva kako se radi o Stricklandovom narativu koji je pripremio za društvene mreže. Dricus tvrdi kako je Sean znao da će izgubiti netom po završetku samog meča.

‘‘Razgovarao sam s njim nakon meča, ali kasnije sam pročitao ‘tvit‘ u kojem govori da je trebao pobijediti. Razumijem da pokušava ishoditi revanš i želi pridobiti publiku na svoju stranu. Ali on je u kavezu došao do mene i mislim da prvi put ovo javno govorim. Došao je do mene prije proglašenja pobjednika, rukovali smo se, a ja sam mu rekao: ‘Bravo, ti si ratnik, odradili smo odličan meč‘. Strickland je zatim rekao: ‘Ne, definitivno si me porazio. Zaslužuješ pobjedu, pobijedio si me.‘, a ja sam se složio s njim. Nakon što sam proglašen pobjednikom, možete vidjeti na njegovom licu da je znao kako će se to dogoditi. Dok je sudac držao naše ruke, Sean je znao da neće biti pobjednik tog meča. On sada priča o udarcu glavom, ali to nije istina. Točno se sjećam udarca šakom kojim sam mu otvorio posjekotinu.‘‘, pojasnio je Du Plessis za SuperSport Unplugged.

Naravno, možda i Du Plessis ne govori istinu u potpunosti, ali teško je zamjeriti i Stricklandu na pokušaju da ishodi još jedan meč za titulu. Teško će mu ipak UFC-ovi čelnici odmah pružiti takvu priliku, jer pojas je držao kratko i nije ga niti jedanput uspio obraniti.

Linker
29. travanj 2024 15:05