UFC

Dricus Du Plessis: ‘Svaki borac trebao bi zahvaliti Conoru McGregoru, on je apsolutna legenda ovog sporta‘

Conor McGregor

 Jason Silva/Alamy/Alamy/Profimedia
Prvak UFC-ove srednje kategorije ima visoko mišljenje o ‘‘Notoriousu‘‘

Irska MMA zvijezda Conor McGregor netko je tko često izaziva brojne diskusije među fanovima. Velika je brojka onih koji vide Conora McGregora kao nekog ‘‘tko je promijenio igru i podigao sport na posve višu razinu‘‘, ali sve je više onih koji se ne slažu s tim i smatraju da McGregor zapravo ostavlja loš utjecaj.

Činjenica je da niti jedan borac nije dosegao razinu popularnosti kakvu McGregor i dalje uživa. Brojke koje postižu eventi koje je on predvodio još uvijek su nedodirljive, kao i zarada koju je McGregor ostvario tijekom svoje MMA karijere.

Rezultati su također tu. McGregor je osvajao UFC-ov pojas u dvije različite težinske kategorije, a iza sebe ima pobjede nad brojnim velikanima ovog sporta. Jedan Jose Aldo pao je nakon samo 13 sekundi borbe s McGregorom, a padali su i borci poput Eddieja Alvareza, Chada Mendesa, Donalda Cerronea i Dustina Poiriera. Uistinu veliki rezultati i to nitko ne može osporiti.

Ono što se Conoru može osporiti, svakako je posljednjih nekoliko godina njegove karijere. McGregor se odao životu kakav ne priliči jednom sportašu. Brojni skandali izvan kaveza prate njegovo ime, od nasilnih ispada do pretjeranog uživanja u opijatima i sramotnih izjava na društvenim mrežama. Dojam je kako se mnogi mladi borci ugledaju na McGregora, a on im posljednjih nekoliko godina sigurno nije dobar primjer kako bi se jedan borac trebao ponašati i pristupati ovom sportu.

Svoje mišljenje na ovu temu dao je i Dricus Du Plessis, aktualni prvak UFC-ove srednje kategorije. Južnoafrički borac u potpunosti je na strani onih koji vide Conora kao figuru koja je podigla sport na višu razinu.

‘‘On je takva legenda ovog sporta, što god dotakne, pretvara u zlato. On je pretvorio ovaj sport u nešto što je popraćeno od šire publike. Razumijem da se nekima ne sviđa njegova osobnost, ja ga osobno ne poznajem. Ali čak i da ga ne volite, nikada, apsolutno nikada ne možete diskreditirati ono što je učinio za ovaj sport. Svaki borac, svi do jednog trebaju zahvaliti Conoru zbog povećanja plaća i veće pažnje koju ovaj sport dobiva. Mislim da je Conor McGregor jedna od najpopularnijih osoba na planetu.‘‘, zaključak je Du Plessisa u ‘‘The Sias du Plessis‘‘ showu.

Sigurno će ova teorija Du Plessisa naići na razilaženje u mišljenjima, a istina je vjerojatno negdje u sredini.

Linker
18. lipanj 2024 05:59