UFC

Du Plessis odgovorio na ‘Izzyjeve‘ prijetnje: ‘Dođi u Afriku i pokaži mi kako vučeš moj leš‘

LAS VEGAS, NV - March 3: Dricus Du Plessis at the ceremonial weigh-ins at MGM Grand Garden Arena for UFC 285 -Jones vs Gane: Ceremonial Weigh-ins on March 3, 2023 in Las Vegas, NV, United States.,Image: 762170448, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Šestorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije sve je bliže napadu na titulu

Israel Adesanya trenutno je u situaciji gdje mu nedostaje legitimnih izazivača unutar srednje kategorije, jer sve borce koji se nalaze unutar top 5 već je porazio, a neke poput Marvina Vettorija i Roberta Whittakera dvaput je porazio.

Alex Pereira odlazi u polutešku kategoriju, Paulo Costa treba barem još jednu pobjedu prije napada na titulu, kao i Jared Cannonier. Međutim, podosta je zaiskrilo između šestorangiranog Dricusa Du Plessisa i Israela Adesanye.

Du Plessis je bijes nekih afričkih boraca navukao još u trećem mjesecu ove godine, uoči UFC 285 eventa. Du Plessis je tada istaknuo kako će on biti prvi borac koji će donijeti pojas prvaka u Afriku, jer za razliku od njega koji živi i trenira u Južnoafričkoj Republici, Adesanya, Francis Ngannou i Kamaru Usman ne stanuju i ne treniraju na afričkom kontinentu.

Osim toga, Du Plessis je trenutno neporažen pod okriljem UFC-a. Pet pobjeda u pet nastupa upisao je Dricus, a četiri puta slavio je prekidom. Posljednju pobjedu upisao je u trećem mjesecu nokautiravši Dereka Brunsona. Adesanya bi rado ušutka Dricusa i želi zaustaviti njegov pobjednički niz.

‘‘Želim ga prebiti toliko jako. Želim to učiniti u Južnoj Africi ili u Nigeriji, ali on se mora naraditi za to. Mora učiniti nešto po tom pitanju. Mora mi pokazati nešto da imam razloga prebiti ga. Podsjetit ću te da pomno biraš riječi kada se obraćaš ljudima iznad sebe, ljudima koji su utabali put za tebe. Biraj riječi. Ako to bude radilo, molim Boga da nastavi pobjeđivati. Rado ću vući njegov leš kroz Južnu Afriku‘‘, rekao je Adesanya na konferenciji za medije nakon UFC 287 eventa.

Du Plessis je sinoć gostovao u MMA Houru i dobio je priliku osvrnuti se na ovu prijetnju koju mu je prvak uputio. Du Plessisu se nisu svidjele riječi Israela Adesanye i rado bi da račune poravnaju unutar kaveza.

‘‘Misli li on (Adesanya) da ga se bojim dok izgovara takvo nešto? Ne bojim se tog tipa. On je očito zaboravio da ja ne volim kad mi se prijeti. Ovdje kod nas, stvari ne funkcioniraju tako. Želiš li prijetiti, dođi i pokaži se. Pokaži mi kako ćeš vući moj leš. Volio bih da pokušaš.‘‘, rekao je Du Plessis, a potom se osvrnuo na potencijalni UFC-ov event u Africi.

‘‘Kao što sam već rekao, UFC Afrika je daleko od gotove priče. Vjerojatno će se dogoditi sljedeće godine. Ne želim tako dugo čekati. Porazit ću ga ove godine, a nakon tog meča, ako on još uvijek bude osjećao da je moćniji i želi me zatrašiti, to je dobro. Onda može doći u Afriku sljedeće godine i odradit ćemo revanš ovdje, a ja ću u meč ući kao prvak. On me nimalo ne plaši, niti najmanje.‘‘, odgovor je Du Plessisa prvaku srednje kategorije.

Dricus će vjerojatno trebati još jednu pobjedu prije napada na titulu, ali neće biti iznenađenje ako odmah dobije priliku, upravo zbog razloga navedenih na početku ovog članka.

Linker
14. svibanj 2024 16:07