UFC

Jon Anik: ‘Adesanya je najveći prvak srednje kategorije u povijesti UFC-a‘

Israel Adesanya 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Smatra kako je psihiloški teška borba protiv Pereire ipak presudila kada je u pitanju najveći svih vremena

Rasprave o ‘‘GOAT-u‘‘ su često nezahvalne jer je teško pronaći parametre koji će zadovoljiti sve fanove, no uvijek je zanimljivo vidjeti kako razmišljaju drugi kada je to u pitanju. Najnoviju raspravu je pokrenuo Jon Anik, UFC-ov komentator, koji smatra kako je Adesanya najveći borac srednje kategorije svih vremena.

Adesanya je inače prošlog tjedna došao do osvete protiv Alexa Pereire, te ga je teško nokautirao u drugoj rundi. Vratio je pojas u svoje vlasništvo, a to je Aniku dovoljno da ga nazove ‘‘GOAT-om‘‘:

‘‘Ta pobjeda, po mom skromnom mišljenju, utvrđuje Adesanyu kao jednog od najboljih svih vremena. Postoje ljudi koji još uvijek raspravljaju kako je Anderson Silva najveći prvak srednje kategorije ikad, a ako govorimo o obranama titule, to je OK. Ali sad smo u 2023. i ne možemo poreći da je Adesanya jedan od najboljih ‘‘P4P‘‘ boraca današnjice. On je najveći prvak srednje kategorije u povijesti‘‘, rekao je Anik za SportsCenter.

‘‘Ovo može biti i najveća pobjeda u MMA povijesti, svi znamo kakvo je rivalstvo između njih dvojice. Bilo je 3-0 za Pereiru, a jedna od najtežih stvari u UFC-u je izgubiti pojas i odmah ga vratiti. Adesanya je to napravio u pet mjeseci. Ova pobjeda je imala više toga psihološkog nego fizičkog. Sama činjenica da je Izzy gubio 3-0 u borilačkom sportu i ušao onako i pobijedio čovjeka na onaj način. Mislim da možemo govoriti kako je to jedna od najvećih pobjeda u povijesti UFC-a‘‘, objasnio je.

Bez sumnje je Adesanya došao do velike pobjede i psihološki teške prošloga tjedna, što je naravno bilo fascinantno. Što se tiče priča o ‘‘GOAT-u‘‘, to je najbolje da procijeni svatko za sebe.

Linker
28. travanj 2024 03:09