UFC

Du Plessis odgovorio na prozivku Khamzata Chimaeva: ‘Tip proziva Jonesa, tko tog tipa shvaća ozbiljno?‘

Dricus Du Plessis (lijevo) i Khamzat Chimaev (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov prvak srednje kategorije ne vidi Chimaeva kao interesantnog protivnika

Po dolasku u UFC, Khamzat Chimaev ekspresno je pridobio simpatije navijača, ali postao je i jednim od najperspektivnijih UFC-ovih boraca na cijelom rosteru. Jako često Khamzat je odrađivao nastupe i upisivao je uvjerljive pobjede.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo, Chimaev je nastupao sve rjeđe, a njegova izdanja više nisu bila tako uvjerljiva kao na početku UFC karijere. Naravno, Chimaev se u posljednje vrijeme bori s puno kvalitetnijim protivnicima nego po dolasku u UFC, ali ‘‘Borz‘‘ je pokazao brojne ranjivosti u mečevima protiv Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa, a nastavno na to, više ne djeluje kao borac kojeg je nemoguće poraziti.

Ono što fanove posebno smeta kod Chimaeva, jest činjenica da je Khamzat Chimaev smanjio frekvenciju svojih nastupa, ali itekako je povećao količinu prozivki koje upućuje borcima pri vrhu svojih težinskih kategorija.

Nedavno smo slušali Khamzata Chimaeva kako priča o Jonu Jonesu i navodi da je to ‘‘borba iz snova‘‘ te dodaje kako vjeruje da može čak i poraziti Jonesa. Nerijetko Chimaev proziva i borce poput Alexa Pereire, Israela Adesanye, Leona Edwardsa itd., a sinoć se na tapeti našao i Dricus Du Plessis, novopoečeni prvak UFC-ove srednje kategorije.

‘‘Vidimo se uskoro ‘biplisi‘. UFC 300.‘‘, napisao je Chimaev.

Chimaev se svim silama pokušava progurati do napada na titulu, iako trenutno zauzima ‘‘tek‘‘ deveto mjesto u poretku izazivača unutar srednje kategorije. Unatoč tome, Khamzat vjeruje da će ga UFC nagraditi ‘‘title shotom‘‘, ali Dricus Du Plessis ne vidi ga kao adekvatnog izazivača.

‘‘Slušajte, odradit ću ono što se očekuje od mene. Želim li postati prvakom dvaju kategorija? Apsolutno! Ali želim zaslužiti tu priliku. Ako postoje izazivači koji imaju smisla za mene, ne želim se boriti protiv onih koji nisu smisleni protivnici. Borba protiv Israela Adesanye ima smisla, borbe protiv tipova koji zaslužuju ‘title shot.‘‘‘, započeo je Dricus a zatim se osvrnuo na Khamzata Chimaeva kojeg zapravo smatra ‘‘besmislenim protivnikom‘‘ u ovom trenutku.

‘‘On proziva čak i Jona Jonesa. Tko tog tipa uopće shvaća ozbiljno?‘‘, bio je kratak Du Plessis.

Činjenica je da bi Khamzat Chimaev trebao barem još jednu pobjedu, ako ćemo gledati rang ljestvicu. Naravno, rang ljestvice često padaju u vodu i UFC uvijek cilja na ono balans sportskog i marketinškog smisla.

Linker
28. travanj 2024 05:03