UFC

Khamzat Cimaev razočaran borbom između Stricklanda i Du Plessisa: ‘Ništa posebno, kao malo tvrđi sparing‘

Khamzat Chimaev 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Očekivali smo pak kompetitivan meč kojeg smo i dobili, tako da nam sad samo preostaje vidjeti tko će biti sljedeći izazivač u srednjoj kategoriji

Još se vode polemike tko je pobijedio koju rundu te tko je na kraju ultimativno zaslužio biti prvak srednje kategorije, no Dricus Du Plessis je iskoristio priliku života te svladao Seana Stricklanda nakon pet rundi borbe. Nije tako Strickland uspio niti jednom obraniti pojas kojeg je nedavno oduzeo Israelu Adesanyi.

Khamzat Chimaev se brzo javio i rekao kako on želi biti sljedeći za Dricusa, a sada je odlučio prokomentirati i meč kao takav. Naravno, Chimaev je rekao kako nije oduševljen izvedbom niti jednog borca, ali i da je ustvari očekivao takav i meč od njih dvojice:

‘‘Očekivao sam da će ta borba biti takva. Ništa specijalno. Mislim da je bila 50-50. Mogla je otići na obje strane. Možda je dobra odluka, možda nije. Nemam pojma. Za mene, Strickland je pobijedio tu borbu, ali bila je bliska borba za obojicu. Ništa mi ne govori da je taj tip nešto posebno. Obojica su imali puno situacija u kojima bih ih ja završio‘‘, rekao je Chimaev za ESPN MMA.

‘‘Bio je dobar meč, ali u isto vrijeme ništa posebno. Bilo je kao malo tvrđi sparing. Neka rušenja, a zatim ustajanja. Nitko nikoga nije ni pokušavao završiti, zato mislim da borba nije bila ništa posebno‘‘, dodao je.

Većina vjerojatno i jest očekivala neki prekid u ovoj borbi, no njega nismo vidjeli. Očekivali smo pak kompetitivan meč kojeg smo i dobili, tako da nam sad samo preostaje vidjeti tko će biti sljedeći izazivač u srednjoj kategoriji. Adesanya je možda najizgledniji, no valja pričekati.

Linker
03. svibanj 2024 20:27