UFC

Dustin Poirier: ‘Do ozljede je došlo kod blokiranog udarca, svi što negoduju neka me poljube u dupe‘

Dustin Poirier
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Uvjeren je Dustin Poirier kako je ozljeda Conora McGregora njegova zasluga, a ne loša sreća Irca

Vrlo zadovoljan bio je Dustin Poirier nakon pobjede u trećoj borbi protiv Conora McGregora, ujedno glavnoj borbi UFC 264 priredbe. Sve to unatoč tome što je kraj borbe zapravo došao zbog ozljede, a ne zbog nekog njegovog direktnog udarca. Razlog tome je njegovo mišljenje da ovdje ipak nije bilo nikakve nesretne okolnosti nego da se razlog Conorove ozljede nalazi u tome što je on sam tijekom borbe napravio.

To je zapravo i otkrio odmah u intervjuu nakon borbe, koji je s njim napravio Joe Rogan. Upravo je Rogan spomenuo da je izgledao kao da je Conor napravio krivi pokret noge kad je pri samom kraju runde promašio krošeom. Nije se Dustin s tim složio.

"Došlo je do frakture kod jednog blokiranja njegovog udarca pri početku borbe. Nije nogu ozlijedio pri pokušaju onog udarca na kraju. Kad sam pokazao prema njemu, u početnim trenucima borbe, bilo je to jer sam osjetio kako sam mu dobro blokirao udarac", rekao je Dustin, dok je Conor nedaleko od njega, sjedeći na podu Octagona, glasno negodovao. I uistinu, ako ponovno pogledate borbu vidjet ćete scenu nakon otprilike pola minute. Dustin je blokirao udarac, a onda je pokazavši prstom Conoru nešto poručio.

Irac je tako zapravo nastavio s trash talkom koji je obilježio ovaj tjedan. Ipak, za razliku od 2014. godine, kad je uspio ući Dustinu u glavu, što je rezultiralo time da je ovaj ušao u borbu već u startu mentalno poljuljan, ovog puta nije bilo takvog efekta. Ostao je Poirier fokusiran i zapravo je postao još motiviraniji. Conor je više puta rekao da ga namjerava ubiti, a to je nešto na što nije lako ostati ravnodušan.

"Nemam problema s trash talkom, no umorstvo je nešto s čime se ne trebaš razbacivati. Nakon toga nema nazad. On je govorio kako će me ubiti, ali to se ne govori. Ja se nadam da će se on sigurno vratiti kući svojoj divnoj obitelji", uzvratio je na suprotan način.

Još se kratko okrenuo početku borbe. Ponovno je bolje otvorio Irac, ali ispucavši nekoliko svojih jakih oružja ipak nije uspio ozbiljnije okrenuti smjer borbe.

"Pogodio me dobrim udarcem kao u prošloj borbi. Udarcem koji nisam vidio. Uzdrmao me, ali noge su mi i dalje bile tu. Nakon toga je došlo do rušenja. Stavio je prste u moje rukavice i povukao me dolje da bi me udarao upkickovima. Pokušao sam na to ukazati Herbu. Ovaj tip je zapravo prljavo smeće", ipak je završio s ne toliko lijepim riječima za svog protivnika, još se obrativši publici koja je tijekom cijeloj intervjua hukala:

"I svima koji negoduju slijedi poruka. Možete me poljubiti u dupe!"

Dustin sad doslovno ima priliku birati svoj idući korak, no sve se čini kako će sredinom jeseni po drugi put u karijeri napasti titulu UFC prvaka. To zapravo ima najviše smisla.

Linker
26. travanj 2024 17:42