UFC

Dustin Poirier: ‘Imam par opcija, ali jamčim vam da se neću boriti protiv Michaela Chandlera‘

Dustin Poirier
 screenshot/YouTube
U sjajnoj poziciji nakon velike pobjede protiv Conora McGregora nalazi se Dustin Poirier

Iako je borba protiv Conora McGregora možda bila vrijedna titule prvaka, posebno nakon što je Khabib Nurmagomedov potvrdio da se neće vraćati borbama, Dustin Poirier pobjedom u istoj nije došao do nikakvog trofeja. No, došao je do najveće ili barem druge najveće borbe u karijeri. Napad na titulu mu je nakon toga neminovan, ali veliko je pitanje tko bi mu u tom slučaju mogao biti protivnik. Jedna od opcija je treća borba protiv Conora, koja se u ovom trenutku možda i ne čini realnim slijedom događaja, no u budućnosti Dustin svakako gleda prema njoj.

"Sad smo 1:1 u pobjedama nokautima, ovo nije 'Fight Island nego 'CTE Island'. Vidjet ćemo, ne mogu prognozirati budućnost. No, 1:1 smo, nokautirali smo jedan drugog, trebali bismo se još jednom boriti zar ne?", prvi je bio komentar Dustina na eventualnu trilogiju protiv Conora, kad mu je na konferenciji za medije na spomenuta.

Onda su se okrenuli idućoj temi, a tamo je već došlo do različitih stavova Dustina i Dane Whitea te potencijalnih problema na njihovoj relaciji. Naime, White je nedugo prije nego je Dustin došao na isto mjesto potvrdio kako je Michael Chandler pobjedom protiv Dana Hookera postigao svakako nešto što bi moglo biti dovoljno da se već u idućoj borbi nađe u prilici osvojiti pojas prvaka. To bi u svakom slučaju moralo biti preko Dustina, kojem se to zapravo ne sviđa.

"Nema mi to smisla. Respekt za Chandlera, sjajna pobjeda protiv odličnog borca. No, doći i pobijediti borca kojeg sam ja pobijedio i doći do borbe za titulu? Pogledajte koliko sam ja tu, 27 ili 28 borbi. Borio sam se protiv najboljih boraca, prošao sam puno toga da bih stavio ruku na zlato. On bi se trebao boriti Charlesa Oliveire za tu poziciju", bio je prvi komentar na tu ideju, da bi onda još Chandlera spomenuo u odgovoru na pitanje kad bi ga se moglo idući put vidjeti u Octagonu:

"Ne znam kad ću se vratiti i što mi slijedi. Moram doći kući, pričati s Danom i UFC-om i vidjeti što ima smisla. Ali, mogu vam garantirati da se neću boriti protiv Michaela Chandlera. Neka rade s njim što god žele."

Tražili su mediji ipak dodatno objašnjenje zbog čega takav stav. Tada je otkrio kako nema ništa protiv Chandlera nego da jednostavno takvu borbu ne može prihvatiti kad pogleda na to što su prošli neki drugi borci, uključujući njega, da bi došli do borbe za titulu. Jednostavno smatra kako pobjeda nad šestim borcem ljestvice izazivača nije dovoljna.

"Iako nije moja pozicija govori o tome, smatram kako sam svojim radom ipak zaslužio da mogu nešto reći. Nije to nikakvo nepoštovanje prema njemu. On mi djeluje kao dobar muž, dobar otac, dobro govori i ima respekta prema drugima. Jako se dobro ponaša i uistinu imam samo respekt prema njemu. Ništa protiv njega, nego je to jednostavno moj osjećaj prema diviziji i sportu. Izgubio sam od Khabiba, nakon toga sam slavio u borbi godini pa sam nakon toga pobijedio u ovoj borbi, u jednoj od najvećih borbi koje sam mogao dobiti. Prema tome ja sam prvak i nemam se namjeru boriti protiv nekoga tko je tek došao i pobijedio nekoga tko je dolazio iza poraza od mene. On ne zaslužuje još uvijek borbu za pojas i nije to borba koja me uzbuđuje", objasnio je, dodavši kako bi s Charlesom Oliveirom situacija bila drugačija:

"Oliveira itekako ima reference za napad na titulu. Pratim ga deset godina kroz dvije divizije. Borio se protiv najboljih. Osim toga, čovjek je koji je padao i vraćao se. Dokazao se kao pravi primjer onoga što ovaj sport predstavlja. To respektiram puno više od onoga što respektiram kod Chandlera."

Kakav god bio stav UFC-a, Dustin je potvrdio kako sebe trenutno smatra prvakom bez pojasa i kako mu ta pozicija ipak daje pravo na neki izbor. Sve vodi prema tome da će možda ponovno biti problema s njim oko ugovaranja iduće borbe, no što god da se dogodilo, jedino je pošteno da ona bude za titulu UFC prvaka lake kategorije.

Linker
19. travanj 2024 14:58