UFC

Dustin Poirier nema se namjeru umiroviti: ‘Samo se više neću boriti ovako često‘

Dustin Poirier

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
‘Diamondovi‘ fanovi ne moraju se brinuti oko toga gledaju li svog heroja po posljednji put

Neke njegove izjave o potencijalnom umirovljenju, kao i pretpostavka Henryja Cejuda da će u slučaju pobjede nad Charlesom Oliveiru to Dustin Poirier i napraviti, zabrinule su fanove jednog od najboljih boraca svijeta. Poirieru su tek 32 godine, no isto tako je već dugo u sportu. Ako dođe do titule prvaka, bit će to šlag na tortu svega što je do sada napravio. I rijetko tko bi mu zamjerio da tog trenutka kaže kako je bilo dosta.

No, čini se da bi zamjerio on sam sebi, budući da je priznao kako je ovo još uvijek nešto bez čega ne može zamisliti svoj život te da mirovina još uvijek nije opcija. Svakako dobre vijesti za apsolutno sve fanove.

"Vidim jako puno boraca koji pokušavaju izvući posljednju kap iz ovoga svega i zbog toga ostavljaju neke dijelove sebe. To ne želim napraviti. Dugo se borim, prvu sam borbu imao s 18 godina pa ne znam kad će doći moj kraj", rekao je Dustin u razgovoru s Michaelom Bispingom za BT Sport, da bi onda dodao:

"Mislim da za sada ne idem nigdje. Samo se neću više onako često boriti. Volim ovo čime se bavim, to sam ja. Pobijedio, izgubio ili ako borba završi neodlučeno, jedino znam da se nakon subote više neću boriti tri puta godišnje."

Dustin se u UFC-u bori već 11 godina, a borba protiv Oliveire bit će mu 27. ulazak u Octagon. Ipak, tek posljednjih godina počeo je zarađivati značajne novce te je dogurao do statusa jedne od najvećih zvijezda UFC-a.

Jedan od razloga za to svakako je njegov rivalitet s Conorom McGregorom. Ove godine odradili su dvije borbe te je Dustin u obje upisao pobjedu. Te su borbe također donijele dvije različite slike. Prijateljski odnos prije prve, koja je ujedno bila i revanš njihovog ogleda iz 2014. godine te buđenje tenzija prije druge. Ono što se događalo na kraju druge ovogodišnje borbe daje jako dobru podlogu za još jedan njihov okršaj. Uostalom, McGregor konstantno tvrdi kako između njih nije gotovo.

"Mi se možemo boriti još pet puta, mislim da to nikad neće biti završeno. To je jednostavno jedan od onih rivaliteta koji će trajati zauvijek", iznio je svoje viđenje Dustin.

On je već ranije izjavio kako nema ništa protiv još jedne borbe protiv McGregora. Uostalom, zašto bi imao? U prošle dvije je upisao pobjede te zaradio najviše u karijeri. Ako iduća bude za UFC titulu sve to može biti samo na jednoj još višoj razini.

Linker
01. svibanj 2024 23:45