UFC

Dustin Poirier o nadolazećem meču: ‘Želim odvesti Oliveiru u duboke vode, tada ćemo saznati istinu‘

Dustin Poirier

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov izazivač za prvaka lake kategorije osvrnuo se na svog protivnika, aktualnog prvaka

Jako težak meč čeka Dustina Poiriera idućeg mjeseca, odnosno 11. prosinca. ''Diamond'' će se boriti za titulu prvaka UFC-ove lake kategorije, a protivnik će mu biti izuzetno opasni prvak Charles Oliveira. Unatoč pojasu i nevjerojatnom nizu od devet pobjeda, postoje određeni borci koji i dalje smatraju kako Oliveira nema mentalitet prvaka.

Jedan od najglasnijih po tom pitanju jeste Justin Gaethje koji uporno tvrdi da Oliveira jako lako i brzo odustaje, svaki put kad upadne u tešku situaciju. Mnogobrojni su oni koji se slažu ili misle da Oliveira tek treba dokazati da se promijenio po tom pitanju. Dustin Poirier ne slaže se naročito s tim mišljenjem, no nada se pružiti takav test aktualnom prvaku, jer onda bi dobili odgovor kako se Charles Oliveira uistinu nosi s teškim situacijama.

''Volio bih da se borimo do točke gdje ćemo svi saznati istinu, pred očima cijelog svijeta. To je moj cilj u ovoj borbi, odvesti ju u duboke vode i vidjeti tko uistinu ima veću želju. Tko je spreman više krvariti i ostaviti sve unutar tog kaveza, zato što znam da ću to biti ja. Neupitno je.', rekao je Dustin u razgovoru za MMA Junkie.

Ipak, Poirier napominje kako izjave Justina Gaethjeea nemaju baš smisla. Podsjetio je ''Diamond'' na trenutno posljednju ''Do Bronxovu'' pobjedu, onu protiv Michaela Chandlera kojom je i osvojio pojas prvaka.

''Ali vratimo se na ono što Justin Gaethje priča. Konstantno se ponavljam, ali kad najbitnija je ona zadnja borba koju smo odradili. On (Oliveira) uzdrman je u tom meču, vratio se u drugoj rundi i pokazao je šampionsku borbenost završivši Michaela Chandlera, tipa koji je upravo priuštio pakao Justinu Gaethjeu. Dakle, ako to išta govori, dobri ste onoliko koliko ste bili u posljednoj borbi. On je svjetski prvak.'', objašnjava Poirier.

Iako Oliveira drži titulu te je neporažen u posljednjih devet nastupa, mnogi i dalje smatraju da se radi o precijenjenom borcu koji je igrom slučaja prvak lake kategorije. Nije se ''Do Bronx'' borio protiv Dustina Poiriera, niti ikog od trojca Gaethje-Makhachev-Dariush. Zamjeraju se Oliveiri i neki nastupi iz prošlosti pa ga iz tih razloga mnogi podcjenjuju i vjeruju kako Poiriera ne čeka tako težak zadatak. Ipak, Poirier se nikako ne želi dovesti u situaciju da podcijeni borca koji ima najviše pobjeda submissionom u povijesti UFC-a (14).

''Da, čovječe, ne sviđa mi se to i ne želim se prepustiti tim stavovima. Borba je borba i ovaj tip je vrlo opasan. Ima toliko finiša u UFC-u, tako puno iskustva. Neću to zanemariti. Ovo je ogromna borba za njega i njegovu ostavštinu, kao i za mene te moju moju ostavštinu. Tip je jako opasan i sposoban. To je sve što imam za reći. Poštujem njegov put da dođe do pozicije u kojoj je trenutno jer i moj put sličan je njegovom.'', izjavio je Poirier.

Linker
20. travanj 2024 10:04