UFC

Khabib upozorava Dustina Poiriera: ‘Ako budeš srljao, Oliveira će imati šanse‘

Khabib Nurmagomedov

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Dagestanac cijeni vještine aktualnog prvaka UFC-ove lake kategorije

Sve smo bliže meču između Dustina Poiriera i Charlesa Oliveire. Dvojica boraca obračunat će se 11. prosinca u glavnoj borbi večeri, tokom UFC 269 priredbe. Brazilac Oliveira prvi put će branit pojas, dok Poirier traži priliku za postati neprikosnovenim prvakom lake kategorije, prvi put u karijeri.

Držao je Poirier privremeni pojas u svom vlasništvu, no u devetom mjesecu 2019. godine nije uspio ostvariti ujedinjenje titule. Khabib Nurmagomedov bio je bolji i savladao ga je gušenjem u trećoj rundi. Poiriera i ovaj put čeka izuzetno opasan borac kad je parter i BJJ u pitanju, no Dustin vjeruje kako će borbu odvesti na svoj mlin.

''Volio bih da se borimo do točke gdje ćemo svi saznati istinu, pred očima cijelog svijeta. To je moj cilj u ovoj borbi, odvesti ju u duboke vode i vidjeti tko uistinu ima veću želju. Tko je spreman više krvariti i ostaviti sve unutar tog kaveza, zato što znam da ću to biti ja. Neupitno je.', rekao je Dustin u razgovoru za MMA Junkie.

Umirovljeni Khabib Nurmagomedov unatoč povlaćenju iz sporta i dalje je aktivni promatrač situacije u kategoriji kojom je vladao. Dagestanac je zainteresiran i zbog Islama Makhacheva koji je sve bliže prilici za napasti pojas, a dobar dio boraca iz samog vrha, Nurmagomedov dobro poznaje jer se borio s njima. Charles Oliveira jedan je od onih s kojima se Khabib nije borio, no Dagestanac je svjestan koliko je opasan aktualni prvak lake kategorije.

''Ne možete ulaziti u Oliveirinu crvenu zonu. Ovaj tip je finišer, jako je opasan. Ako ga Dustin Poirier odvede u duboke vode kao što je rekao, mislim da će pobijediti. Ali ako bude srljao, mislim da će Oliveira imati šanse.'', rekao je Khabib u razgovoru za ESPN.

Charles Oliveira na neki način i dalje podcijenjen. Radi se o borcu s devet pobjeda u nizu i UFC-ovom rekorderu po broju pobjeda submissionom (14). Stoga je lijepo vidjeti da borac poput Khabiba Nurmagomedova prepoznaje njegovu kvalitetu i potencijalne opasnosti koje dolaze od borca kao što je Charles Oliveira.

Linker
17. travanj 2024 13:49