UFC

Dustin Poirier otkrio koliko je bila blizu borba protiv Diaza na UFC 279: ‘Sve je bilo spremno‘

Diaz i Poirier

 Screenshot (youtube, Mmafightingonsbn)
Na kraju je atletska komisija presudila da će protivnik ipak biti Ferguson

Od poraza od Charlesa Oliveire u dvanaestom mjesecu prošle godine Dustin Poirier se nije borio, a sljedećega mjeseca se vraća u kavez razriješiti račune sa Michaelom Chandlerom na UFC 281 priredbi. Drugorangirani borac lake kategorije dugo je bio bez protivnika, a jučer je otkrio kako se na UFC 279 skoro borio protiv Natea Diaza.

Svima je vjerojatno već poznata saga UFC 279 priredbe, odnosno vaganja dan prije kada je Khamzat Chimaev pao na službenom vaganju te su on i Diaz dobili druge protivnike. Diaz je dobio Ferugsona, ali prema Poirierovim riječima, skoro smo gledali okršaj njega i Diaza.

‘‘Iz UFC-a su me nazvali na telefon, a ja sam bio jako iznenađen. Moj trener Mike Brown je bio upravo sletio u Louisianu večer prije, bio mu je rođendan. Tad sam jeo tjesteninu i bio sam dosta težak to jutro kad su me nazvali. Ponudili su mi tu borbu i prihvatio sam ju, a oni su morali proći kroz pakao s atletskom komisijom da to realiziraju‘‘, rekao je Poirier.

‘‘Srećom po mene, imam nekoliko prijatelja koji su me mogli odbaciti do Vegasa - piloti su - tako da sam to dogovorio. Sve je bilo spremno. Ali mislim da je sve propalo zbog atletske komisije, jer se Tony već izvagao pa su odlučili ići s tim. No ja sam prihvatio i razgovarao sam s UFC-om, bili su vrlo zahvalni‘‘, zaključio je Poirier.

Bila je to odlična prilika za Poiriera i jedan relativno lagan ‘‘money fight‘‘ za njega, no s obzirom da se sve događalo niti 24 sata pred priredbu, dobro pa smo uopće dobili ikakav event.

Linker
16. travanj 2024 15:21