UFC

Dustin Poirier smatra da će UFC i USADA napraviti ‘sprdnju od sebe‘ ukoliko puste McGregora da se bori bez testiranja

McGregor vs. Poirier

 Stacy Revere/Getty images/Profimedia
Uistinu bi trebalo pričekati da se UFC službeno očituje oko ove teme, iako ne bi bilo iznenađujuće da sve proguraju bez ikakvog objašnjenja

Mjeseci su već prošli od posljednjeg USADA-inog roka kojeg su McGregoru postavili ukoliko želi nastupiti ove godine. Šest mjeseci obaveznog i nasumičnog testiranja je nešto što borac mora proći kada se želi vratiti u kavez, no McGregor je u nekoliko navrata nagovijestio da bi mogao dobiti iznimku i boriti se na temelju dva negativna testa.

Realno govoreći, nikoga to ne bi začudilo jer je Conor ‘‘zlatna koka‘‘ i donosi novac UFC-u, tako da ne bi bilo čudno da dobije iznimku. Bilo bi to nepravedno, naravno, a Dustin Poirier smatra kako bi to napravilo sprdnju od UFC-a:

‘‘Sviđa mi se USADA i mislim da rade dobar posao održavajući sport čistim. Ali prema meni, ako odluče ignorirati taj period od šest mjeseci i dopuste mu da se bori bez tih testiranja, to će napraviti sprdnju od UFC-a. Onda uklonite testiranje, razumijete?‘‘, rekao je Poirier za MMA News.

‘‘Vidjet ćemo što će biti, ne želi srati po UFC-u i po USADA-i, ne želim ih optuživati za ništa ukoliko nisu donijeli neku službenu odluku. Ne znam što će učiniti s Conorom i testiranjem. No ukoliko mu dopuste da se bori bez testiranja, to će biti sprdnja od UFC-a i USADA-e‘‘, dodao je.

Uistinu bi trebalo pričekati da se UFC službeno očituje oko ove teme, iako ne bi bilo iznenađujuće da sve proguraju bez ikakvog objašnjenja. Međutim, pritisak javnosti je u ovom slučaju velik te će morati naći način kako da to objasne ukoliko se stvarno odluče pustiti McGregora u kavez bez da ga testiraju.

Linker
02. svibanj 2024 13:25