UFC

Dva mjeseca nakon osvajanja titule, Ngannou se prisjetio čija mu je podrška izuzetno puno značila

Francis Ngannou
 screenshot (YouTube, UFC)
Tijekom borbe protiv Stipe Miočić, Ngannou je u svom kutu imao jednu novopridošlicu

Nešto više od dva mjeseca Francis Ngannou UFC-ov je prvak teške kategorije, a upravo toliko je Stipe Miočić bez pojasa. Strasti su se slegle i obojica su prihvatili svoju novu ulogu. Miočić čeka prinovu u obitelji te će vrlo miran pratiti rasplet po pitanju borbe za pojas, dok bi se prvak uskoro mogao početi spremati za prvu obranu titule, vjerojatno protiv Derricka Lewisa.

Kamerunac zapravo nije bilo puno u medijima otkako je došao do pojasa. Pratio je Kamarua Usmana u njegovoj borbi protiv Jorgea Masvidala, nakon čega je otišao kući u Afriku. Kako se polako treba prebaciti u šampionski mod, tako se vraća i u medije. Prvobitno je to napravio putem Twitter objave, gdje je odlučio uputiti zahvalu upravo gore spomenutom kolegi i još jednom UFC prvaku.

"Ništa nije vrjednije nego imao uz sebe nekoga tko ti pazi na leđa i stalo mu je do tebe. 27. ožujka nije bio sjajan samo jer sam osvojio UFC titulu teške kategorije, ne samo zbog toga što sam osvetio poraz protiv najvećeg teškaša u povijesti, nego prije svega zbog toga što sam se osjećao sigurno i voljeno od strane ljudi kojima sam okružen ja, moja obitelj, prijatelji i fanovi koji su sve omogućili. Neizmjerno hvala na svemu, posebno na podršci i ljubavi. Nezaboravni trenuci brate, Kamaru Usman. Ali, još toga tek dolazi", napisao je Ngannou na Twitteru, uz snimku trenutka zajedničke proslave dva prvaka.

Kako trenutno stvari stoje, čini se da bi borba Lewisa i Ngannou mogla svoj termin dobiti 7. kolovoza, kad je za Houston predviđeno održavanje UFC 265 priredbe.

Linker
19. travanj 2024 06:47