UFC

Dva poznata imena manje: Demian Maia i Jimmie Rivera više nisu UFC borci

Jimmie Rivera
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Već je neko vrijeme poznato kako niti dokazana imena ne mogu biti sigurna u svoj UFC status

Već neko vrijeme poznato je kako je Demianu Maiji istekao UFC ugovor, a nakon njegove posljednje borbe i poraza od Belala Muhammada, Dana White je izjavio kako vjeruje da je to bila posljednja UFC borba za bivšeg izazivača prvaka velter i srednje kategorije. Brazilac koji je u Octagonu odradio 33 borbe, po čemu su samo četiri borca bolja od njega, nadao se ugovoru na još jednu borbu, koja bi mu ujedno bila oproštajna te je ovih dana ponovno od UFC-a istu još jednom zatražio.

Ipak, čini se da želja majstora BJJ-a neće biti ostvarena, budući da ga od danas više nema na službenom UFC rosteru. Vijest je potvrdio John Morgan s MMA Junkiea, koji je kontaktirao svoj izvor iz UFC-a. On mu je otkrio kako Maia više nije pod ugovorom s UFC-om te da ga iz tog razloga više nema niti na popisu. Nije otkrio postoji li ipak šansa da mu se ponudi još jedna borba koju je zatražio.

Maia u UFC-u nije odradio tek svojih prvih šest MMA borbi, a kao UFC borac upisao je 22 pobjede i 11 poraza. Završen je samo dva puta, 2009. godine od strane Natea Marquardta te prošle godine, kad ga je nokautirao Gilbert Burns.

Osim Maie, dio UFC rostera više nije niti Top 10 borac bantam kategorije Jimmie Rivera (23-5, 7-4 UFC). Njemu je također istekao ugovor te za sada nije ponuđen novi. Za pretpostaviti je da to neće niti biti učinjeno, ako znamo kako se UFC u posljednje vrijeme ponaša prema sličnim borcima. Naime, samo dvije od njegovih 11 UFC borbi nisu otišle do sudačke odluke, a znamo kakav je stav UFC-a prema borcima koji ne traže "finish". Takvima već manji negativan niz često rezultira otkazom, a Riveri u prilog nikako ne ide činjenica da je poražen u četiri od posljednjih šest borbi. Činjenica da su sva četiri poraza doživljena od boraca iz najužeg vrha nije mu pomogla po pitanju zadržavanja statusa.

Dana White je nedavno rekao kako na UFC rosteru nema mjesta za borce koji nisu pokazali kvalitetu ili potencijal postati svjetskim prvacima. Naravno, gledajući koliko je boraca na rosteru jasno je da se tog baš ne pridržavaju u vezi svakoga. Oni koji nude nešto više osim samih pobjeda puno lakše zadržavaju svoj posao unutar najveće svjetske MMA promocije.

Linker
15. travanj 2024 09:00