UFC

Dva prekaljena UFC veterana uparena u međusobnu borbu za prosinac

Darren Elkins
 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Iako je dojam da se ova borba trebala dogoditi prije nekoliko godina, nećemo se buniti

Ukupno 44 UFC borbe u zbroju se nalaze iza Darrena Elkinsa (26-9, 16-8) i Cuba Swansona (27-12, 12-8 UFC), dvojca koji će svoj međusobni okršaj odraditi 18. prosinca na UFC Fight Nightu 200, posljednjoj UFC priredbi u ovoj godini.

Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da se njih dvojica, kraj toliko vremena u promociji, gdje su se jedan veliki dio obojica nalazili na ljestvici izazivača perolake kategorije, još uvijek nisu susreli u Octagonu. Pokušat će tako UFC ispraviti taj propust. Iako bi njihova borba svakako puno više značila prije par godina, stilske smjernice ovog "matchupa" nas uvjeravaju da ovo ne može biti loša borba.

Swanson je od svog dolaska u UFC, 2011. godine, pa sve do 2017. bio jedan od kandidata za napad na sam vrh. U biografiji mu se nalazi i nekoliko nezaboravnih okršaja te pobjeda nad itekako kvalitetnim borcima. No, 2017. godine, otprilike u vrijeme kad je postao otac, Cub kao da je izgubio svoj "killer instinct", a onda su uslijedili i porazi. Zapravo, četiri u nizu prije nego se vratio pobjedama nad Kronom Graciejem i Danielom Pinedom. To ga je dovelo u još jednu veliku borbu, no u svibnju ove godine nije imao šanse protiv trenutno jednog od najboljih na svijetu, Gige Chikadzea.

Elkins je također u otprilike istom razdoblju spojio četiri poraza, da bi se i on vratio putem dvije pobjede, što je njegov trenutni niz. Nevjerojatno izdržljiv i srčan borac, sposoban za spektakularne preokrete (posebno pamtimo onaj protiv Mirsada Bektića) svakome je nezgodan protivnik pa ne bi trebalo biti drugačije niti kod Swansona.

Elkinsa je gotovo nemoguće završiti na podu, zapravo to je uspio tek Charles Oliveira 2010. godine, dok s druge strane imamo borca koji jako puno radi, ali nije nešto previše dičan završavanju borbi. Da možemo prognozirati kako će izgledati ova borba, rekli bismo tri runde bespoštedne akcije te da će odlučiti uistinu nijanse. A to je prava preporuka za jutro četvrte adventske nedjelje provesti uz UFC.

Priredbu bi, kako sada stvari stoje, trebala predvoditi teškaška borba između Derricka Lewisa i Chrisa Daukausa.

Linker
24. travanj 2024 22:04