UFC

(VIDEO) Legendarna borba iz 2016. godine napokon u kući slavnih

Cub Swanson vs Doo Ho Choi

 Vaughn Ridley/Getty images/Profimedia
Cub Swanson i Doo Ho Choi su ostavili sve u kavezu

UFC je noćas objavio da će klasik iz 2016. godine, borba između veterana i legende Cuba Swansona (28-12) i Doo Ho Choia (14-3) biti primljena u UFC-ovu kuću slavnih.

Povodom toga, predsjednik UFC-a Dana White je rekao: ''Borba između Cuba Swansona i Doo Ho Choia je jedna od najboljih svih vremena. Borba je bila apsolutni rat sve tri runde i oba tipa su ostavili sve u kavezu, bilo je ludo!''

Dana je nastavio: ''Ova borba je bila oličenje srčanosti, izdržljivosti i posvećenosti i zbog toga je bila tako dobra, čak je bila i proglašena borbom godine 2016. Želim samo čestitati obojici i zahvaliti na borbi koja će zauvijek ostati jedna od najboljih!''

Podsjećamo, u trenutku borbe je Cub Swanson bio četvrti rangirani borac u kategoriji, pobijedivši aktualnog prvaka lake kategorije Charlesa Oliveiru te bivšeg privremenog prvaka i jednog od najboljih boraca kategorije, Dustina Poiriera.

Choi je tada bio jedanaesti na rang listi, a u borbu je ušao nakon tri pobjede u sva tri dotadašnja nastupa u UFC-u. Iz toga bi valjalo izdvojiti pobjede nad legendama Shojiu Maruyami i Mitsuhiru Ishidi.

Mora se priznati da je ovo lijepo priznanje za legendu poput Cuba Swansona, koji je u svojoj trenutno posljednjoj borbi nokautirao Darrena Elkinsa.

Najbolje trenutke borbe pogledajte ovdje:

Linker
27. travanj 2024 02:47