UFC

Dva prekaljena veterana velter kategorije bore se krajem godine: Obojica traže povratak pobjedama

Lawler i Ponzinibbio

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Ponzinibbio je u nešto boljoj situaciji

Dvojica istinskih veterana i dugogodišnji članovi UFC-ove velter kategorije napokon će po prvi puta ukrstiti rukavice. Robbie Lawler i Santiago Ponzinibbio borit će se 10. prosinca (deseti mjesec) na UFC 282 priredbi u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Što reći o ova dva prekaljena veterana? Bivši prvak Robbie Lawler posljednji se puta borio prošlog mjeseca na UFC 276 eventu kada je tehničkim nokautom poražen od Bryana Barberene. Prije toga je u njegovom povratničkom meču pobijedio legendanog Nicka Diaza, a prije toga je bio u lošem nizu od četiri poraza. No, valja istaknuti da je gubio od samog vrha kategorije ukljčujući Covingtona, Magnyja, Askrena i Rafaela dos Anjosa. Ova četrdesetogodišnja legenda će protiv Ponzinibbia tražiti novu pobjedu.

Santiago Ponzinibbio je ipak u nešto boljoj situaciji od Lawlera kada je omjer pobjeda i poraza u pitanju. Iako je posljednja dva meča izgubio, porazi su bili podijeljene odluke sudaca. Pobjeđivao je tako Magnyja, Mikea Perryja, a čak je 2015. godine pobijedio i Seana Stricklanda. Michel Pereira i Geoff Neal su mu nanijeli dva spomenuta poraza u posljendnjim mečevima, no ovaj 35-godišnji veteran sigurno ima još mnogo toga za reći.

UFC 282 predvodit će veliki revanš između Jiria Prochazke i Glovera Teixeire, a osim te borbe jedina za sad potvrđena je ova između Lawlera i Ponzinibbia.

Linker
19. travanj 2024 20:04