UFC

Rafael dos Anjos odustao od šampionskih ambicija: ‘Dajte mi veterana ili revanš s Fergusonom‘

Rafael dos Anjos

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Nekadašnji prvak UFC-ove lake kategorije svjestan je da je njegovo vrijeme prošlo

Budući član UFC-ove kuće slavnih, Rafael dos Anjos, otpisao je svoje ambicije ka ponovnom osvajanju UFC-ove titule u lakoj kategoriji, ili bilo kojoj drugoj kategoriji.

Brazilac je trenutno osmorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije, ali laka kategorija prepuna je vrhunskih izazivača, a konstantno dolaze i novi perspektivni izazivači. RDA u 10. mjesecu puni 38. godinu života, a iza njega su 32 UFC nastupa (20-12) i titula prvaka u lakoj kategoriji.

Imao je ovaj brazilski borac ambiciju još jednom napasti pojas, naročito nakon što je pobijedio Paula Feldera i Renata Moicana. Time je ušao u pobjednički niz, ali u sedmom mjesecu ove godine Rafael Fiziev stao je na kraj tom nizu. U meču ‘‘za najboljeg Rafaela u UFC-u‘‘, Fiziev je slavio nokautom u petoj rundi i tu je postalo jasno kako RDA ipak više ne pripada samom vrhu kategorije. Svjestan toga postao je i brazilski veteran, a putem Twittera otkrio je svoje želje za nastavak karijere.

‘‘Odradio sam svoj posljednji pohod na titulu i sada je vrijeme da se borim protiv tipova koji me motiviraju da se ustanem ujutro i treniram. Imam gotovo osam sati provedenih u UFC-ovom kavezu (ukupno trajanje svih njegovih UFC mečeva, op.a.). Dajte mi veterana za promjenu! Rado bih se borio s tipovima poput Jima Millera, Jorgea Masvidala ili mi pružite revanš s Tonyjem Fergusonom ili Guidom. ‘Wonderboy‘ i Matt Brown u velteru također su opcije.‘‘, napisao je RDA.

Radi se o zanimljivom izboru od strane dos Anjosa, no nameće se pitanje kako će UFC reagirati na ovakvu odluku borca koji je rangiran. RDA prema dostupnim informacijama zarađuje 300 tisuća dolara u slučaju pobjede i radi se o nešto većem ugovoru za UFC okvire. Ima li UFC interesa zadržati borca koji je na zalasku karijere i otvoreno priznaje kako više nema ambiciju natjecati se protiv onih najboljih, preostaje nam vidjeti.

Nadamo se da će UFC ipak ispoštovati želje ovakvog veterana, jer RDA gotovo uvijek pruži sjajan meč, a njegov rezime i borci protiv kojih se borio, dokaz su da je Rafael dos Anjos oličenje pravog ratnika.

Linker
27. travanj 2024 00:12