UFC

Dva UFC borca pozitivni na marihuanu: Slijedi im suspenzija, jednom prijeti i poništenje pobjede

Tim Elliott
 screenshot
Tim Elliott i Jamahal Hill vjerojatno će završiti suspendirani nakon pozitivnog testa na marihuanu

Komisija savezne američke države Nevade objavila je rezultate posljednje objavljenih doping testova, koji se tiču UFC priredbi odrađenih krajem proljeća u Las Vegasu. Dobra je vijest kako ozbiljnih doping padova na njihovim testovima nije bilo, no dva borca bila su pozitivna na konzumiranje marihuane. Kako je ista u Nevadi i dalje zabranjena dok se borci nalaze usred natjecateljskog perioda, Tim Elliott i Jamahal Hill vjerojatno će biti kažnjeni.

Njima su pozitivni bili uzorci preuzeti u sklopu njihovih borbi koje su odradili 30. svibnja u APEX kompleksu. Elliott je tamo poražen od Brandona Royvala, dok je Jamahal Hill prekidom savladao Klidsona Abreua. Kako otkriva ESPN, obojici prijeti suspenzija u trajanju od devet mjeseci. Iako bi se ona obično odnosila samo na nastupe u Nevadi, kako je u pitanju vodeća američka komisija, gotovo sve ostale inače prihvaćaju njihove suspenzije. No, kako je marihuana u nekim saveznim državama legalizirana, postoji mogućnost da ovaj dvojac ipak nastupi unutar perioda suspenzije. Uostalom, Elliott je već nastupio na Fight Islandu, gdje se vratio pobjedama savladavši Ryana Benoita.

Hill bi mogao biti u većim problemima. Borac koji je u siječnju uspješno debitirao u UFC-u savladavša Darka Stošića, čime je srpskom borcu utjecao na otkaz iz promocije, mogao bi ostati bez gore spomenute pobjede koju je u Vegasu ostvario. Nevada to ima pravo učiniti i UFC tu nikada ne reagira. Ukoliko se to dogodi, mogle bi se ponovno aktivirati rasprave oko toga koliko marihuana ima utjecaja i zašto se uopće još u nekim državama smatra dopingom.

USADA, koja je zapravo zadužena za testiranja i kazne u cijelom UFC-u, još uvijek se nije izjasnila po ovom pitanju. Naveda će im sigurno dati preporuku, a na njima će biti da istu prihvate ili ne. Ukoliko bi ju prihvatili, tek tada bi se suspenzije odnosile na apsolutno sve UFC nastupe.

Linker
13. travanj 2024 18:22