UFC

Dvalishvili odgovorio na Whiteove prijetnje: ‘Borit ću se sa Sterlingom, ali za 10 milijardi dolara‘

Merab Dvalishvili (lijevo) i Aljamain Sterling (desno)

 Instagram (aljamain Sterling)
Prvorangirani izazivač UFC-ove bantam kategorije čvrsto se drži svoje odluke

‘‘Ukoliko će Merab nastaviti ići tim putem, to je jako loša ideja za njega. Želi li Merab napad na titulu ili Merab želi da ga ljudi preskaču iako su lošiji od njega? Želi li se i dalje boriti s tako teškim protivnicima bez da napada titulu? To je osobna odluka koju on mora sam donijeti. Ako odluči da i dalje želi to raditi, reći ću vam kako će priča završiti. Neće imati sretan kraj. On je veliki dečko i to mora shvatiti sam‘‘, riječi su Dane Whitea proteklog vikenda na konferenciji za medije, neposredno nakon UFC Fight Night 221 eventa.

UFC-ov predsjednik nije sretan činjenicom da Merab Dvalishvili kao novi prvorangirani izazivač UFC-ove bantam kategorije ne planira napad na titulu, sve dok je njegov najbolji prijatelj Aljamain Sterling prvak te kategorije. White želi da borci stave sa strane svoje prijateljstvo i da odrade taj meč ukoliko bude potrebe.

Sterlinga zasad ipak čeka obrana titule protiv Henryja Cejuda, a taj meč zakazan je za 6. svibnja (peti mjesec). Obrani li titulu, Merab Dvalishvili i Sean O‘Malley nameću se kao najlogičnije opcije za sljedeću obranu pojasa. Unatoč Whiteovim svojevrsnim prijetnjama, Merab ne planira promijeniti svoj stav, a u razgovoru s Arielom Helwanijem istaknuo je kako ovo nije prvi put da White radi takve stvari.

‘‘Ovo zapravo nije prvi put da to radi. Prvi put se to dogodilo nakon što sam porazio Josea Alda. Joe Rogan me upitao o meču protiv Sterlinga, a ja sam biO jasan: ‘Molim vas, nemojte me više ispitivati o borbi protiv Sterlinga‘. Bio sam ljutit, jer još prije borbe svi su me ispitivali hoću li se boriti protiv Alje, ako porazim Alda. Konstantno su mi postavljali isto pitanje. Ja sam govorio iskreno iz srca, a Dana White je poslije razgovarao s mojim trenerom i rekao mu je: ‘On ne bi trebao govoriti takve stvari‘. Poslije mi je Sean Shelby govorio kako mi ne može ugovoriti meč protiv O‘Malleyja, ‘Chita‘ Vere, Coryja Sandhagena ili Petra Yana, jer ako ih pobijedim, odbit ću se boriti za titulu. Razumijem ovaj biznis i bio sam tako tužan jer nema raspoložive borbe za mene. Srećom pa je Petr gurao da se ovaj meč održi i onda su mi dopustili da se borim protiv njega. Sretan sam i cijenim to.‘‘, objasnio je Merab što se sve događa iza kulisa, a zatim je potvrdio da ostaje pri svom stavu.

‘‘Shvaćam da je ovo biznis, ali Aljamain Sterling je moj prijatelj i brat. Sve je u redu trenutno. Aljo ima ugovoren meč, borit će se protiv Henryja Cejuda. Ja se kroz tjedan dana vraćam u dvoranu i pomoći ću mu da se pripremi za Henryja Cejuda. Mislim da će on (Sterling) nakon toga prebiti i O‘Malleyja, a rekao je da nakon toga planira preći u višu kategoriju. Ako je to ono što želi, ja ću se nakon toga boriti za titulu. Ako žele da se borim proiv Alje, možda bih pristao za 10 milijardi dolara. Tada bih pristao.‘‘, dodao je Dvalishvili.

Meč koji bi Merabu mogao biti zanimljiv jest onaj koji nas čeka 25. ožujka (treći mjesec). ‘‘Chito‘‘ Vera kao trećerangirani izazivač UFC-ove bantam kategorije obračunat će se s petorangiranim izazivačem, Coryjem Sandhagenom. Ako će Merab čekati Sterlinga da odradi još dva meča, pobjednik meča između Vere i Sandhagena djeluje kao dobra opcija za njegov sljedeći nastup. Merab nije djelovao baš pretjerano zainteresirano za tu soluciju.

‘‘Radije bih čekao. Pobijedio sam Yana, a Yan je već porazio Sandhagena. Dobio sam i Alda, a Aldo je pobijedio ‘Chita‘ Veru. Ne moram dokazivati da sam bolji od tih tipova. Radije bih čekao.‘‘, pomalo je iznenađujući odgovor od Meraba koji u jednom trenutku tvrdi da je tužan jer nema raspoloživih mečeva za njega, a zatim ističe da bi radije čekao svoj ‘‘title shot‘‘.

Situacija se možda pojednostavi porazom Aljamaina Sterlinga. Henry Cejudo sigurno ne dolazi izgubiti i uzeti novac, jer radi se o jednom od najkompetitivnijih tipova u sportu. Sterlinga čeka vjerojatno najteža obrana pojasa do sada, a porazom od Cejuda, napad na titulu mogao bi postati vrlo realna opcija za Meraba Dvalishvilija.

Linker
21. travanj 2024 22:11