UFC

Edwards otkrio kakav mu je savjet Nate Diaz dao odmah nakon njihove borbe

Nate Diaz vs. Leon Edwards
 CHRISTIAN PETERSEN/AFP
Nate Diaz i Leon Edwards kratko su porazgovarali nakon njihove UFC 263 borbe

Leon Edwards došao je u borbi protiv Natea Diaza do svoje devete pobjede u nizu, koja će mu možda biti dovoljna za napad na titulu velter kategorije, iako to nitko za sada nije bio spreman potvrditi. Sam nastup, iako je 24 minuta Edwards bio poprilično dominantan, nije bio toliko impresivan. Ukratko, Englez nije iskoristio priliku koju mu je UFC dao, da preko popularnog Diaza dodatno izgradi svoje ime. Zapravo, na račun posljednje minute borbe dobio je i puno negativnih komentara.

Čini se kako je na kraju pobjeda ono najvrjednije što je dobio iz te borbe, no on sam je otkrio kako je tu svakako i savjet koju mu je Diaz dao, kad su nakon svega kratko porazgovarali.

"Nate mi je nakon borbe rekao: 'Ne dozvoli tim šupcima da ti pričaju sranja. Reci svoju cijenu ili će je oni reći za tebe.' I osjetio sam to", napisao je Edwards na Twitteru.

Jasno je što se pod time misli. Nate Diaz jedan je od najtežih pregovarača u UFC-u, svakako uz njegovog brata Nicka i često je Dani Whiteu te vodstvu UFC-a uzrokovao glavobolje. No, uspio je doći do toga da za svaku svoju borbu može uzeti značajan honorar. Ukratko, treba se držati svoje cifre, ne pristajati na ucjene i biti strpljiv.

Edwards za sada nije došao do toga da može postaviti neke posebne uvjete u pregovorima. Kao što smo naveli, on ima taj vrijedni pobjednički niz, ali nažalost nema karizmu niti bilo što drugo čime bi zainteresirao fanove. Za borca njegov niza, 190 tisuća pratitelja na Instagramu je poražavajuća brojka. Da je slučajno Diaza nokautirao ili završiti na bilo koji drugi način, ta brojka, ali i neke ostale bi višestruko narasle.

Upravo zbog toga je Dana White spomenuo da bi se on mogao boriti protiv Jorgea Masvidala, što bi Edwardsu bila još jedna prilika da podigne svoje "akcije". Ovako, s poslovne strane, njegova borba protiv također ne baš popularnog Usmana izgleda kao gubljene vrijednih UFC-ovih resursa. Neovisno o svom sportskom smislu koji ta borba uz sebe ima.

Linker
14. travanj 2024 10:41