UFC

Edwards otkrio što mu je prolazilo glavom tijekom meča s Usmanom: ‘On uopće nije tako dobar‘

Kamaru Usman (desno) vs. Leon Edwards (lijevo)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove velter kategorije najavljuje još svoje puno bolje izdanje u trećem međusobnom obračunu

Unatoč činjenici da je Leon Edwards prvak UFC-ove velter kategorije i da je u osmom mjesecu prošle godine brutalno nokautirao Kamarua Usmana, Nigerijac je svejedno osjetni favorit prema mišljenju kladionica.

Koeficijent na pobjedu Edwardsa iznosi preko 3,00, dok je pobjeda Usmana na koeficijentu koji iznosi u prosjeku oko 1,40. Razlog tome leži u dominaciji Usmana sve do posljednje minute borbe. Kamaru je bio jako blizu pobjede, ali Edwards je sjajno pogodio lijevim ‘‘high kickom‘‘ i došao je do pojasa.

Bio je to drugi međusobni obračun ove dvojice boraca, a 18.3. čeka ih trilogija. Edwards će pokušati dokazati da njegova pobjeda nije bila slučajna, dok će Usman pokušati dokazati da je uistinu bolji borac, a da je taj ‘‘high kick‘‘ bio ništa više od trenutka nepažnje i opuštanja.

Edwards je više nego samouvjeren da je bolji borac od Usmana, a u razgovoru s Arielom Helwanijem (MMA Hour), Leon je najavio što nas čeka u trećem međusobnom obračunu njega i Usmana, odnosno kako zamišlja da će se stvari odviti.

‘‘Kad vizualiziram meč, razmišljam što on može učiniti drukčije? Vjerojatno će se više orijentirati na hrvanje, pokušat će učiniti meč dosadnim. Mislim da neće htjeti borbu na nogama. Prije je govorio da će boksati protiv Canela i slično, ali mislim da sam mu ugasio takve misli. Sjećam se dok smo se borili, kroz glavu mi je prolazila misao: ‘Pa on nije tako dobar‘. Moje tijelo jednostavno nije funkcioniralo iz nekog razloga. Razmišljao sam kako on uopće nije tako dobar. U glavi sam mogao dokučiti što trebam raditi, ali tijelo nije reagiralo kako je trebalo. Bio je to neki čudan osjećaj koji prije nisam iskusio. Ako on uđe s pristupom kao prošli put, bit će to jako loša noć za njega. Spreman za najbolje i dug je put bio da doguram do ove pozicije. Ne mogu si dopustiti da sad izgubim sve to.‘‘ rekao je Leon.

Radi li se o psihološkim ‘‘igricama‘‘ kojima Edwards pokušava uvjeriti Usmana, ali i fanove, da je u prvom meču bio daleko od svog najboljeg izdanja, teško je reći. Sve odgovore dobit ćemo tog 18. ožujka (treći mjesec) na UFC-ovom eventu u Londonu.

Linker
13. travanj 2024 19:53