UFC

Edwards otkrio taktiku za Chimaeva: ‘Željan sam borbe, gledat ćete dominaciju!‘

Leon Edwards vs. Gunnar Nelson
 MI NEWS Nurphoto via AFP
‘U svakoj borbi sam pokušavao nešto nekome dokazati, ali ovaj put jednostavno ću biti svoj‘

Iako mnogi favoriziraju Khamzata Chimaeva, Leon Edwards s razlogom je treći izazivač s velteraške ljestvice, ali i borac iza kojeg je impresivan niz od čak osam pobjeda.

Nakon što je koronavirus već dvaput odgodio njihovu borbu, 'Rocky' i 'Borz' dobili su novi datum i snage će odmjeriti 13. ožujka na priredbi naziva UFC Vegas 21.

A jednom kada se zatvore vrata slavnog Octagona, Edwards očekuje potpunu dominaciju i potvrdu statusa jednog od najboljih velteraša svijeta.

"Cilj mi je pobjeda prekidom. Imam osjećaj da moram poslati jasnu poruku pred napad na svjetsku titulu. Upravo stoga idem po prekid i idem testirati sve što mi on može ponuditi. Ljudi su govorili da ne mogu odraditi pet rundi, pa sam to odradio. Onda su govorili da ne znam hrvati, pa sam hrvao... U svakoj borbi sam pokušavao nešto nekome dokazati, ali ovaj put jednostavno ću biti svoj i dominirati. Prošlo je neko vrijeme i željan sam borbe i natjecanja. Bit ću agresivan, tražit ću prekid, testirati ga i ugrabiti tu pobjedu", rekao je Edwards u razgovoru za Submission Radio.

Leonu će ovo biti prvi nastup nakon srpnja 2019. i pobjede nad Rafaelom dos Anjosom. U dosadašnjoj karijeri upisao je 18 pobjeda i tri poraza, a ovoga puta pred sobom će imati neporaženog suparnika (9-0) iza kojeg se od dolaska u UFC stvorio ogroman 'hype'.

Kome vi dajete prednost?

Linker
26. travanj 2024 15:35