UFC

Emitirana je druga epizoda ovosezonskog TUF-a: McGregorov tim pretrpio još jedan težak poraz

Conor McGregor i Mando Gutierrez

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Michael Chandler i njegov tim zasad lakoćom dominiraju McGregorov tim

Nestrpljivo smo iščekivali početak nove sezone UFC-ovog ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, a sezona je s emitiranjem započela prošlu srijedu (30.5.). Conor McGregor i Michael Chandler u glavnim su ulogama, odnosno njih dvojica vode dva suprotstavljena tima.

Prva epizoda ponudila je nekoliko zanimljivih interakcija između McGregora i Chandlera, ali fokus je bio na prvom ovosezonskom meču. Roosevelt Roberts kao predstavnik Chandlerovog tima ekspresno je nokautirao Natea Jennermana (Team McGregor) nakon samo deset sekundi borbe i Chandler je sezonu otvorio pobjedom.

Chandlerovi fanovi i Conorovi kritičari brzo su došli na svoje, jer dojam je da McGregor nije niti približno posvećen trenerskoj ulozi za razliku od Chandlera. Također je dojam da McGregor više ne može voditi primjerom, jer njegov život sve manje liči na život profesionalnog sportaša.

image

Conor McGregor i Philipp Sutcliffe

Screenshot (ufc Fight Pass)

Događaji iz druge epizode koja je sinoć emitirana također ne idu u prilog McGregoru. Conor u jednom dijelu druge epizode posjećuje svoj tim, a pritom donosi obilnu količinu piva i svog ‘‘Proper 12‘‘ viskija. Ekipa se dobro zabavila u društvu McGregora, ali krajem epizode uslijedio je novi meč i Team McGregor upisao je novi poraz.

Cody Gibson (19-8) (Team Chandler) i Mando Gutierrez (8-2) (Team McGregor) međusobno su se obračunali u četvrtfinalu bantam kategorije, a Chandlerov tim upisao je još jednu pobjedu nokautom u prvoj rundi.

Gibson je ‘‘letećim koljenom‘‘ teško uzdrmao Gutierreza, a posao je dovršio s još nekolicinom udaraca iz gornje pozicije u parteru. Sjajan meč Gibsona koji ujedno predstavlja veterane koji su nekoć nastupali pod okriljem UFC-a. Gibson je UFC napustio s omjerom 1-3, a preko TUF-a pokušat će izboriti povratak u organizaciju.

Inače, u sklopu druge epizode trebali su se boriti Timur Valiev (Team Chandler) i Trevor Wells (Team McGregor), ali Wellsu se pojavio herpes na licu i nije dobio liječničko dopuštenje za nastup. Njihov meč je odgođen za neku od narednih epizoda.

Ako se po jutru dan poznaje, ovo neće biti dobra sezona za McGregora kao trenera. Michael Chandler i njegov tim zasad lakoćom dominiraju Conorove borce, ali još je mnoštvo mečeva pred nama.

Linker
18. srpanj 2024 19:17