UFC

Erin Blanchfield uvjerena je da može poraziti Valentinu Shevchenko: ‘Godinama ju proučavam‘

Erin Blanchfield

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
23-godišnja američka borkinja pravo je osvježenje u muha kategoriji

Valentina Shevchenko prvakinja je UFC-ove muha kategorije od kraja 2018. godine, a pojas je uspješno obranila čak sedam puta. Veliku većinu tih pobjeda ostvarila je lakoćom, a moglo bi se reći da je Taila Santos jedina koja je pružila otpor dostojan izazivačice za pojas.

Shevchenko je i nju porazila, ali podijeljenom sudačkom odlukom. Pogledom na službeni poredak izazivačica u muha kategoriji, dojam je da Valentini Shevchenko malo fali da počisti gotovo cijelu kategoriju i ‘‘svježa krv‘‘ bila je neophodna toj kategoriji.

Upravo to smo i dobili u vidu Erin Blanchfield (11-1-0, 5-0 UFC). 23-godišnja američka borkinja neporažena je pod okriljem UFC-a, a proteklog vikenda oduševila je nastupom protiv Jessice Andrade. Blanchfield je puno iskusniju Brazilku porazila ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi i trenutno je trećerangirana izazivačica UFC-ove muha kategorije.

Blanchfield bi vrlo lako mogla dobiti napad na titulu u sljedećem nastupu, ali Valentinu Shevchenko prvo čeka obračun s Alexom Grasso na UFC 285 eventu. Upiše li osmu obranu titule, Erin Blanchfield vjerojatno će biti sljedeća na redu, a mlada Erin vjeruje da posjeduje sve alate za poraziti Valentinu Shevchenku koja je u nizu od devet uzastopnih pobjeda.

‘‘Mislim da bih protiv Valentine nametnula svoj stil kojim pobjeđujem sve ostale protivnice. Svi me nekako podcjenjuju zbog mojih godina i zato što nemam puno mečeva u UFC-u. Ali ja znam da mogu pobijediti u takvim mečevima. Valentinu gledam i analiziram godinama. Još od srednje škole gledam njene mečeve. Znam da ću imati dobru taktiku jednog dana kad se nađem s njom u kavezu i pojas će biti moj. Uparivanje s Valentinom Shevchenkom i pobjeda protiv nje bila bi ogromna stvar za moju karijeru.‘‘, rekla je Blanchfield za MMA Junkie.

Očito 23-godišnjakinja ne mari za činjenicu da je puno mlađa i neiskusnija od 34-godišnje Valentine Shevchenko. Osjetno stariji i iskusniji bio je i Mauricio ‘‘Shogun‘‘ Rua 2011. godine u meču protiv tada 23-godišnjeg Jona Jonesa. Kao i Blanchfield, ‘‘Bones‘‘ je tada bio uvjeren da može poraziti legendu, a upravo to je i napravio.

Tko zna, možda nešto slično ponovi i Erin Blanchfield.

Linker
25. travanj 2024 06:27