UFC

Charles Oliveira službeno potvrdio datum povratka: ‘Lav lake kategorije gladan je i spreman za lov‘

Charles Oliveira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije borit će se protiv Beneila Dariusha sredinom proljeća

Dugo već, gotovo mjesec dana šuška se o borbi između Beneila Dariusha i Charlesa Oliveire. Radi se o meču kojim bi laka kategorija dobila sljedećeg izazivača za titulu, a kao datum spominjao se 6. svibnja (peti mjesec) i UFC 288 event.

Iako je ta informacija dolazila sa svih strana, a nedavno je čak i Beneil Dariush otkrio da će se boriti tog datuma, službene potvrde nije bilo. Čini se da i tome dolazi kraj, jer Charles Oliveira putem svog Instagram profila podijelio je fotografiju s oznakom UFC 288 eventa i naveo je:

‘‘Sada je službeno, 6. svibnja! UFC 288, lav lake kategorije je gladan i spreman na lov.‘‘, napisao je Oliveira, a fotografijom je zapravo potvrdio dva meča.

Osim svoje borbe protiv Dariusha, Oliveira je na neki način potvrdio i meč između Aljamaina Sterlinga i Henryja Cejuda. Oni će vjerojatno predvoditi taj event obračunom za titulu u bantam kategoriji, a Oliveira i Dariush sigurno će nastupiti na ‘‘main cardu‘‘, ali u meču na tri runde.

Odličan je ovo meč za laku kategoriju, ali Beneil Dariush ponovno ispašta u ovoj priči. Iransko-američki borac u nizu je od osam uzastopnih pobjeda, a morat će upisati i devetu ako planira napasti pojas u lakoj kategoriji. Ovaj meč pomalo nema smisla ako uzmemo u obzir da je Makhachev prije deset dana branio svoj pojas, a sve do petog mjeseca nećemo dobiti sljedećeg izazivača. Islam već ističe da je spreman za sljedeću ‘‘žrtvu‘‘ i planira biti što aktivniji.

Stoga bi puno logičnije bilo da su čelnici UFC-a uparili Dariusha i Makhacheva, jer Beneil je definitivno zaslužio ‘‘title shot‘‘. Nažalost po njega, morat će proći i težak ispit u vidu Charlesa Oliveire, a nadamo se da mu ‘‘title shot‘‘ neće onda izmaknuti zbog Conora McGregora ili revanša Makhacheva s VOlkanovskim.

Što se Charlesa Oliveire tiče, on je bio u nizu od 11 uzastopnih pobjeda, sve do desetog mjeseca prošle godine i poraza od Islama Makhacheva. Brazilac je nakon tog uzeo kraću pauzu, a do kraja godine nada se novom napadu na titulu koju je nekoć držao.

Linker
22. travanj 2024 23:38