UFC

ESPN objavio nominacije za najboljeg MMA borca godine: Neće biti lako odlučiti tko zaslužuje nagradu

Charles Oliveira

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Tyson Fury ponovno je nominiran u kategoriji za najboljeg boksača godine

ESPN-ova nagrada za najbolje borce godine jedna je od najprestižnijih nagrada u MMA-u. Mnogi borce vole se pohvaliti takozvanim ESPY-jem (Excellence in Sports Performance Yearly Award).

Protekle godine nagrada za najboljeg MMA borca otišla je u ruke Khabibu Nurmagomedovu (nagrađen za ostvarenja u 2020. godini), a nominirani su još bili Rose Namajunas, Francis Ngannou i Amanda Nunes. Khabib se u desetom mjesecu 2020. godine umirovio i naravno da nije u konkurenciji za najboljeg borca 2021. godine.

Ove godine pobjednika će se birati između Alexandera Volkanovskog, Kamarua Usmana, Charlesa Oliveire i Kayle Harrison. Potonja borkinja vrlo vjerojatno neće pobijediti u ovom izboru jer unatoč osvajanju PFL-ova turnira, svima je jasno kako se bori s izrazito nedoraslom konkurencijom.

Međutim, teška će odluka biti između preostale trojice. Oliveira i Usman imali su nešto aktivniju 2021. godinu. Brazilac je u petom mjesecu protekle godine došao do pojasa u meču protiv Michaela Chandlera, a titulu je obranio krajem godine, pobjedom protiv Dustina Poiriera.

Što se Usmana tiče, on je u 2021. godini čak triput uspješno branio pojas. Redom su padali Gilbert Burns, Jorge Masvidal i Colby Covington.

Alexander Volkanovski tijekom 2021. godine nastupio je jednom, a sjajnim nastupom savladao je Briana Ortegu u devetom mjesecu protekle godine.

Julianna Pena također je nominirana, ali u drugoj kategoriji. ''Best Championship Performance'', odnosno najbolji nastup u meču/utakmici za titulu kategorija je unutar koje se ona natječe za ESPY. Protivnici su joj Max Verstappen (F1), Cooper Kupp (NFL) i Cale Makar (NHL). Podsjećamo, Pena je nominaciju zaslužila uvjerljivom pobjedom protiv Amande Nunes.

Kad je u pitanju kategorija za najboljeg boksača godine, prošlogodišnji osvajač Tyson Fury ponovno je u konkurenciji za ESPY, a konkurencija su mu Shakur Stevenson, Katie Taylor i Mikaela Mayer.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se 20. srpnja (sedmi mjesec) u Los Angelesu. Nagrade se dodjeljuju na temelju glasova fanova, kao i raznih sportskih i medijskih predstavnika. Svoj glas za svaku od kategorija možete ostaviti OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 15:39