UFC

Charles Oliveira osvojio je veliko priznanje: ESPN ga je proglasio borcem godine!

Charles Oliveira

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Najbolji MMA borac lake kategorije imao je sjajnu 2021. godinu

Krajem proteklog mjeseca, ESPN je objavio nominacije za svoje ovogodišnje ESPYs-e ((Excellence in Sports Performance Yearly Award).

U konkurenciji za MMA borca godine (nagrada se dodjeljuje za ostvarenja u 2021. godini), nominirani su Kayla Harrison, Charles Oliveira, Kamaru Usman i Alexander Volkanovski. Iako je ceremonija dodjele nagrada tek za tri dana, poznato je kome će ta nagrada biti uručena u srijedu.

Mnogi se slažu kako je nagrada trebala otići nekom od dvojca Usman-Oliveira, a Megan Olivi sinoć je tijekom prijenosa UFC-ova eventa otkrila kako nagrada odlazi u ruke Charlesa Oliveire. Brazilac je prošle godine porazio Michaela Chandlera nokautom u drugoj rundi i tako je postao prvakom UFC-ove lake kategorije.

Oliveirinu titulu se osporavalo sve dok ne porazi Dustina Poiriera kojeg se smatralo najboljim borcem lake kategorije nakon umirovljenja Khabiba Nurmagomedov. Dustin je bio zaokupljen mečevima s Conorom McGregorom i zato nije nastupio u meču za titulu nakon što se Khabib povukao. Priliku za preuzeti tron od Oliveire dobio je u 12. mjesecu protekle godine, ali Charles Oliveira pokazao je njemu i svim kritičarima zašto je prvak.

Poiriera je završio u trećoj rundi, a iako je u petom mjesecu ove godine ostao bez titule zbog pada na vagi, sada je osvojio novu nagradu. Oliveira je ESPN-ov najbolji MMA borac u 2021. godini i to je dodatna potvrda sjajne godine koju je imao.

Kandidat za ovu titulu mogao bi postati i u 2022. godini ukoliko savlada Islama Makhacheva u desetom mjesecu ove godine. Justina Gaethjea pobijedio je u petom mjesecu, a još jedan dominantan nastup bit će dovoljan da ponovno postane legitimnim kandidatom za ovu nagradu.

Linker
04. svibanj 2024 04:02