UFC

Evo tko su dobitnici bonusa sa sinoćnjeg UFC eventa: Nije bilo dileme oko najbolje borbe večeri

Ricky Simon

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Čak sedmero boraca kući odlaze bogatiji za 50 tisuća američkih dolara

Oni koji malo detaljnije prate MMA i UFC unaprijed su znali koliki potencijal se krije u sinoćnjem UFC on ABC 3 eventu. Bilo je tu pregršt kandidata za pružiti sjajne mečeve, a većina je opravdala očekivanja.

Prepoznala je to i promocija koja je odlučila biti puno darežljivija s bonusima nego inače. Naime, bonus od 50 tisuća dolara najčešće kući odnose četiri aktera priredbe. Dvoje boraca bude nagrađeno za sudjelovanje u borbi večeri, a dvoje za najbolje izvedbe večeri. Ovaj put podijeljeno je čak sedam bonusa, a od toga ih je pet otišlo za najbolje izvedbe (Performance of the Night).

Svih pet takvih bonusa pripalo je borcima koji su pobjede upisali jako lijepim prekidima. Dustin Jacoby s nokautom u prvoj rundi protiv Da Un Junga svakako je jedan od njih. Bill Algeo također je nastupao na ‘‘prelimsima‘‘ i demolirao je Herberta Burnsa koji se kondicijski katastrofalno pripremio za meč. Algeo je slavio tehničkim nokautom (Burns se predao zbog umora) u drugoj rundi i kući odlazi bogatiji za 50 tisuća dolara.

Ricky Simon ugasio je ‘‘hype‘‘ oko Jacka Shorea. Dosad neporaženi Velšanin ušao je u taj meč sa 16 pobjeda, od kojih je pet ostvario u UFC-u. Iskusniji Simon ponovno je uspio nametnuti svoj tempo te se sjajno držao svoje strategije konstantnog pritiska i hrvanja. Tijekom druge runde, Simon je ‘‘slamom‘‘ srušio Shorea koji se brzo pridigao, no Simon ga je udarcem desnicom vratio na pod. Nedugo poslije, Ricky je zaključao gušenje i došao do nove pobjede ‘‘submissionom‘‘. Odličan nastup protiv vrhunskog protivnika vrijedan je bonusa.

Punahele Soriano možda se borio i za ostanak u UFC-u nakon što je u meč protiv Dalche Lungiambule ušao s dva poraza u nizu. Prvu rundu Soriano je vjerojatno izgubio, ali zato je početkom druge runde napravio preokret nokautiravši svog protivnika. Posljednje bonus za izvedbu uzeli su Li Jingliang koji je nokautirao Muslima Salikhova u drugoj rundi i Amanda Lemos koja je ‘‘giljotinom‘‘ završila Michelle Waterson. Jingliangu je to peti bonus za izvedbu otkako je u UFC-u.

Kad je u pitanju borba večeri, dileme nije bilo. Matt Schnell i Su Mudaerji pružili su nam borbu koja će konkurirati i za najbolji meč u 2022. godini. Schnell je ušao u taj meč kao veliki autsajder, ali već u prvoj rundi pokazao je kako se može nositi s perspektivnim kineskim borcem.

Drugu rundu Mudaerji je otvorio tako što je počeo pokazivati zašto je toliki favorit. Nebrojeno puta uzdrmao je Schnella koji je nekako uspijevao ostati priseban i na nogama. U jednom trenutku Matt uspijeva uzdrmati Sua i ubrzo odvodi borbu u parter. Kroz ‘‘full mount‘‘ i ‘‘GNP‘‘ bio je jako blizu pobjedi tehničkim nokautom, ali Mudaerji se izvukao ‘‘reverseom‘‘ nakon kojeg je završio u gornjoj poziciji. Činilo se da Mudaerji ponovno preuzima inicijativu, ali Schnell ekspresno zaključava ‘‘trokut‘‘ i ostavlja Mudaerjija bez svijesti unutar tog kaveza. Nevjerojatan preokret, meč prepun akcije i spektakularna završnica. Što reći osim svaka čast obojici, a zaslužili su i puno veće bonuse.

Shane Burgos i Charles Jourdain također su odradili jako dobar meč i šteta je što se nisu našli među dobitnicima bonusa, ali teško je očekivati da svi budu nagrađeni.

Linker
26. travanj 2024 07:45