UFC

Gilbert Burns uputio riječi podrške ozlijeđenom bratu: ‘Pobijedio ili izgubio, uvijek sam uz tebe‘

Herbert Burns i Gilbert Burns

 Instagram Herbert Burns
Sjajni brazilski velteraš sinoć je svjedočio teškom porazu i ozljedi svog mlađeg brata

Težak poraz pretrpio je Herbert Burns na sinoćnjem UFC on ABC 3 eventu. Mlađi brat puno poznatijeg, ali i kvalitetnijeg borca, Gilberta Burnsa, prekidom u drugoj rundi izgubio je od Billa Algea.

Nije Burns tako loše otvorio meč, a imao je jako dobar pokušaj ‘‘trokut gušenja‘‘ u prvoj rundi. Djelovalo je kao da se Algeo neće moći izvući iz toga i da je pitanje trenutka kada će morati potpisati kapitulaciju. Američki borac ipak je dokazao kako je s razlogom crni BJJ pojas i nakon podosta vremena provedenog u ‘‘trokutu‘‘, uspio se izvući.

Burns se totalno potrošio prilikom pokušaja da dođe do ‘‘submissiona‘‘ i tu borba postala jednosmjerna. Algeo je dominirao, neprekidno je udarao Burnsa udarcima koje je upućivao iz gornje pozicije, a povremeno bi ga pozvao i da se vrate u stojku. Već krajem prve runde, bilo je vidljivo kako je Herbert na izmaku snaga i da će u nastavku borbe samo primiti nepotrebne batine.

Njegov brat Gilbert pokušao ga je motivirati i doslovno ga je natjerao na drugu rundu. Iscrpljeni Herbert morao je proći i pregled doktora prije početka druge runde, ali doktor mu je dopustio nastavak. Pokušao je Burns zadnjim atomima snage uzeti leđa svog protivnika, ali Algeo se lakoćom okrenuo i završio u gornjoj poziciji. Nastavio je američki borac pritiskati i tražiti prekid, a nakon nešto manje od dvije minute, tražio je Burnsa da se vrati u stojku.

Herbert Burns nije se mogao osoviti na noge i sudac je prekinuo meč. Uhvatio se Brazilac i za koljeno nakon toga te je bilo jasno kako je uz iscrpljenost, pogođen i ozljedom koljena. Njegov brat Gilbert dao je nešto više informacija putem Twittera.

‘‘Nije to bila dobra noć za moju obitelj, posebno za mog mlađeg brata. On se tek oporavio od operacije prednjih križnih ligamenata i meniskusa. Borio se po planu sve dok mu koljeno nije ponovno iskočilo! Vjerojatno ga čeka nova operacija. Ali mi smo obitelj neovisno o svemu. Pobijedio ili izgubio, uvijek ću biti tu za tebe.‘‘, poručio je Gilbert svom bratu.

Drugi je to uzastopni poraz za Herberta koji je prije toga bio u nizu od dvije uzastopne UFC pobjede. Nakon ovako lošeg nastupa, UFC bi ga mogao i otpustiti, ali ozljeda koljena možda ipak donekle opravda njegovu užasnu izvedbu.

Linker
19. travanj 2024 19:04