UFC

Fantastična Amanda Nunes nokautom high kickom savladala Holly Holm

Amanda Nunes vs. Holly Holm
Teško je opisati koliko impresivna i dominantna Amanda Nunes može biti, nakon što je na UFC 239 priredbi nokautirala Holly Holm. T-Mobile dvorana u Las Vegasu tako je mogla svjedočiti njenoj četvrtoj obrani titule prvakinje bantam kategorije, ali i novoj potvrdi kako je uistinu najbolja borkinja svih vremena.

Točno četiri minute trajala je borba za titulu UFC-ove ženske bantam kategorije u kojoj je Amanda Nunes savladala Holly Holm nanijevši joj prvi nokaut poraz u MMA karijeri. I to je napravila u takvoj maniri da je izgledalo nevjerojatno lako. Jednako toliko je nevjerojatna ova djevojka, prva dvostruka UFC prvakinja u povijesti, a ovakvim nastupima bi mogla to još neko vrijeme ostati.

Holly Holm odlično je otvorila borbu, postavila je distancu koja joj odgovara i počela jako dobro pogađati. Nekoliko kickova sjelo je na tijelo Nunes, a još dva puta je Holm uspjela sjajno pogoditi Brazilka kad bi joj ova prišla na boksačku distancu. Ipak, otprilike tri minute trebalo je prvakinji da se prilagodi na način borbe svoje protivnice. Polako je Nunes počela dobro raditi rukama, rad nogu je izgledao sve bolje i Holm se počela osjećati lošije nego na samom početku borbe.

U jednom trenutku Holm kreće ofenzivnije i kretanjem dovodi Nunes gotovo do ograde kaveza, no u takvom pristupu nije pazila na svoju obranu. Ostavila je otvoren prolaz za lijevi high kick Amande Nunes, a prvakinja je to odmah primijetila. Povukla je taj udarac i njime izuzetno precizno pogodila. Holm je pala na stražnjicu, no nije stigla dovoljno brzo podići ruke, tako da su sjela još dva udarca rukom. Nakon toga spušta glavu i više se nije inteligentno branila, što je sudac Marc Goddard primijetio i uskočio prekinuti borbu.

Amanda Nunes odmah nakon borbe je rekla kako se brzo želi vratiti u kavez i to u obrani titule perolake kategorije. Gledajući da u uvoj borbi nije primila štetu, a za tu kategoriju neće morati skidati toliko kilograma, to je itekako moguće.

Linker
01. svibanj 2024 08:33