UFC

Fantastični 'Wonderboy' na impresivan način zaključio 2020. godinu, Jose Aldo se vratio pobjedama!

Geoff Neal i Stephen Thompson
 Screenshot (Twitter, UFC)
U noći sa subote na nedjelju u Las Vegasu je održana posljednja UFC-ova priredba u 2020.

Stephen Thompson (16-4-1) pobjednik je posljednje UFC-ove borbe u godini koju će mnogi htjeti čim prije zaboraviti. 'Wonderboy' je u ranim nedjeljnim satima sa stilom zaključio 2020. i u vrlo atraktivnom dvoboju uvjerljivo na bodove pobijedio Geoffa Neala (13-3).

Od prve pa sve do posljednje sekunde gledali smo udarac za udarcem. Thompson je briljirao, pogađao iz svih mogućih kutova, kombinirao ručne tehnike s kickovima, a pored svega se i odlično kretao čime je uvelike onemogućio Nealu da ga ozbiljnije ugrozi.

Već u prvoj rundi krvarili su iz gadnih posjekotina i Stephen i Geoff. Bio je to rezultat slučajnog sudara glavama koji je možda nešto više problema stvorio Nealu. No 'Handz of Steel' se nije predavao, pokušavao je pritiskom doći do svog protivnika, imao je i nekoliko dobrih trenutaka i udaraca koji su prošli, ali 'Wonderboy' je bio u elementu i djelovao je sjajno pa čak i kada je s ozlijeđenom nogom ušao u posljednju rundu.

Statistika na kraju dvoboja pokazala nam je da je Thompson zadao 140, a Neal 108 značajnih udaraca. UFC-ovi komentatori odmah su nam otkrili da je to Stephenov osobni rekord, barem kada gledamo njegove nastupe u Octagonu.

Thompson je ovim slavljem po prvi puta u posljednje četiri godine vezao dvije pobjede, dok je Neal nakon pet uzastopnih trijumfa doživio svoj prvi poraz pod okriljem UFC-a.

U sunaslovnoj borbi večeri legendarni Jose Aldo jednoglasnom je odlukom sudaca pobijedio Marlona Veru i tako se nakon tri uzastopna poraza konačno vratio na pobjedničke staze.

34-godišnjem Brazilcu je ovo ujedno bila i prva pobjeda u bantam kategoriji, a do nje je stigao tako što je u očima sudaca osvojio dvije od tri runde. Aldo je bio posebno precizan s udarcima u tijelo, a u trećoj je rundi i dobar dio vremena proveo kontrolirajući borbu u parteru.

Tybura preživio pakao pa zaustavio Hardyja

Poljski veteran Marcin Tybura preživio je uvodnih pet minuta i 'bombe' kojima ga je zasuo Greg Hardy, a onda u nastavku preselio borbu u parter i tamo u potpunosti izdominirao nekadašnju NFL zvijezdu. Hardy je na podu izgledao potpuno bespomoćno, primao je udarac za udarcem i natjerao suca da na ulasku u posljednjih pola minute druge runde zaustavi borbu.

Tybura je ovom pobjedom, već četvrtom u 2020., zaključio jednu za njega vrlo uspješnu pobjedu.

Do pobjede prekidom na glavnom je dijelu programa stigao i Rob Font koji je najveću pobjedu svoje dosadašnje karijere upisao tako da je u prvoj rundi brutalnim tehničkim nokautom zaustavio Marlona Moraesa. Iako je Brazilac odmah u prvim sekundama preselio borbu parter, Font je pronašao način da se vrati na noge, pogodio nekoliko prekrasnih direkata, a potom i savršen aperkat koji je Marlona srušio na pod. Uslijedio je potom 'ground and pound', a nedugo nakon toga i prekid od strane suca koji je vidio nastavak borbe više nema smisla.

Na 'main cardu' gledali smo i atraktivnog Michela Pereiru koji nakon nešto skromnijeg otvaranja ipak pronašao put do pobjede te je u Las Vegasu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Khaosa Williamsa.

Pettis pobjedom zaključio ugovor

S uvodnog dijela programa izdvojimo uspješan nastup bivšeg prvaka Anthonyja Pettisa koji je odlukom sudaca pobijedio Alexa Morona. 'Showtime' je sada na dva uspješna nastupa u nizu, a ovo mu je, spomenimo, bio posljednji meč po ugovoru s UFC-om. Anthonyja očito čekaju pregovori kojima će pokušati izboriti nešto bolje uvjete, a nakon ovog meča otkrio je i da se namjerava vratiti u laku kategoriju.

Istaknimo i da je pobjedu na ovoj priredbi upisao Deron Winn, ali i da je jedan od najatraktivnijih 'submissiona' godine izvukao Jimmy Flick koji je 'letećim trokut gušenjem' zaustavio Codyja Durdena.

UFC Fight Night 183 rezultati:

Stephen Thompson def. Geoff Neal via jednoglasna odluka sudaca (50-45 x3)

Jose Aldo def. Marlon Vera via jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3)

Michel Pereira def. Khaos Williams via jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3)

Rob Font def. Marlon Moraes via TKO, R1 (3:47)

Marcin Tybura def. Greg Hardy via TKO, R2 (4:31)

Uvodne borbe:

Anthony Pettis def. Alex Morono via jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3)

Pannie Kianzad def. Sijara Eubanks via jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3)

Deron Winn def. Antonio Arroyo via jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3)

Taila Santos def. Gillian Robertson via jednoglasna odluka sudaca (30-26, 30-26, 29-28)

Tafon Nchukwi def. Jamie Pickett via jednoglasna odluka sudaca (30-25, 30-26, 30-26)

Jimmy Flick def. Cody Durden via submission (flying triangle choke) R1, 3:18

Christos Giagos def. Carlton Minus via jednoglasna odluka sudaca (30-26, 29-27, 29-28)

Linker
26. travanj 2024 23:19