UFC

Ferguson priznao: ‘Postao sam jednodimenzionalan, ono je bila najbolja moguća lekcija‘

Tony Ferguson 
 HARRY HOW/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
‘El Cucuy‘ smatra da je uveo promjene koje su nužne za uspješan nastavak njegove MMA karijere

Tony Ferguson osam godina nije znao za poraz i imao je čak 12 uzastopnih pobjeda, no u 2020. njegov je niz zaustavljen te je po prvi puta u karijeri izgubio dva meča zaredom.

I Justin Gaethje i Charles Oliveira pokazali su se kao spremniji i bolji od 'El Cucuyja' koji se u razgovoru za Submission Radio osvrnuo na posljednja dva protivnika.

"To nije imalo nikakve veze s trenerima ili s nečim drugim. Svu krivnju možete svaliti na mene. Ali ta dva poraza, kažem vam iskreno, najbolja su lekcija koju sam mogao imati i nešto najbolje što se moglo dogoditi meni i mojoj obitelji", započeo je Tony.

"Naganjao sam tipa poput Khabiba, pokušao doći do te borbe, a onda i bez iste ostao. Zatim mi je i pred nosom oduzet privremeni pojas... No, takva je ova igra i na nju se nemam razloga ljutiti. Ali način na koji ćete igrati ovu igru je zapravo vaš pristup, a za ovu sam godinu u potpunosti promijenio pristup."

Ferguson će prvi meč u 2021. imati 15. svibnja na UFC-u 262. Protivnik za tu prigodu bit će mu sve opasniji Beneil Dariush, borac iza kojeg je šest pobjeda u nizu i suparnik za kojeg se Tony, između ostalog, sprema i u društvu legendarnog boksačkog trenera Freddieja Roacha.

"Vratio sam se olimpijskom mentalitetu i okružio se ljudima koji su gladni poput mene. Ovdje (u Wild Card dvorani, op.a.) sam okružen amaterima, profesionalcima i olimpijcima. Na sve gledate drugačije, ali i dalje se naporno radi. Lijepo je biti okružen time, ponajviše zbog te strukture, a dugo sam vremena sve morao sam strukturirati i balansirati."

Dariusha, kako sam kaže, ne podcjenjuje.

"Dugo je u ovoj igri, trenira s Rafaelom Cordeirom i vrlo je snažan u borbi iz kontra garda. Dobro kombinira različite stvari i stoga i ja činim isto. Zašto? Jer sam postao previše jednodimenzionalan. A kada postanete jednodimenzionalni, onda nema nekakvih pomaka. No, sada sam gladan i vraćam se. Zaista se vraćam i vidjet ćete da ću neke stvari vrlo dobro kombinirati", poručio je Ferguson.

Linker
22. travanj 2024 08:55