UFC

Ferguson razmišlja o promjeni kategorije, već si je pronašao idealnog suparnika

Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Tony Ferguson je željan borbe i spreman je nove izazove, ako to bude potrebno, potražiti u velteru

'El Cucuy' je godinama jedan od najboljih boraca lake kategorije, ali i čovjek koji voli borbu i koji bez borbe ne može dugo izdržati. A od njegovog posljednjeg nastupa prošlo je već pet mjeseci. U svibnju se, podsjetimo, obračunao s Justinom Gaethjeom i doživio prvi poraz nakon 12 uzastopnih pobjeda.

Neko vrijeme Fergusona se povezivalo s borbom protiv Dustina Poiriera, ali taj je plan, kako stvari stoje, propao nakon što se UFC s 'The Diamondom' nije uspio dogovoriti oko financijskih uvjeta.

Kada će Ferguson ponovno u kavez, u ovim trenucima nije poznato, ali on se za novi nastup spreman preseliti i u velter, odnosno u kategoriju koju je napustio nakon osvajanja 13. sezone The Ultimate Fightera.

Ako se u konačnici odluči na taj potez, Tony već ima u glavi idealnog protivnika za tu prigodu. Riječ je o veteranu Nicku Diazu koji bi se nakon duže pauze mogao ponovno vratiti u akciju.

"Volim se boriti, a ako se ne borim, onda ću se morati preseliti u velter. Čujem da se Nick Diaz vraća natjecanju. A ja sam borac za kategoriju do 77 kilograma...", rekao je Ferguson u razgovoru s ESPN-om.

Zanimljiva ideja, ali i ideja koju UFC možda neće pozdraviti. Naime, 'El Cucuy' je već u istom razgovoru otkrio da mu je UFC poručio kako je malen za tu kategoriju, a to je nešto s čime se on ne slaže.

Linker
20. travanj 2024 10:53