UFC

Ferguson se oglasio nakon bolnog poraza: 'Pripremao sam se za Khabiba...'

Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Stigao je kraj jednom impresivnom pobjedničkom nizu. Tony Ferguson (25-4) u noći sa subote na nedjelju poražen je u glavnoj borbi UFC 249 priredbe u Jacksonvilleu i tako propustio po drugi puta u karijeri osvojiti privremeni pojas.

12 pobjeda zaredom imao je Ferguson, a onda je na Floridi naletio na odlično pripremljenog i raspoloženog Justina Gaethjea (22-2) koji je jednom fantastičnom izvedbom stigao do najveće pobjede u karijeri, ali i privremene titule koja mu jamči meč s aktualnim prvakom Khabibom Nurmagomedovom.

"Bio je ovo je*eno dugačak trening kamp. Pripremali smo se još od studenog. Očito je da 18. travnja nismo došli do meča s Khabibom i očito je Justin bio jedini koji je bio spreman potpisati ugovor. No, samo dugačke pripreme i skidanje kilograma nisu imali ništa s ovime. Justin Gaethje je jedan žilavi je*ač. Bit ću realan... Pripremao sam se za Khabiba koji nije baš neki udarač... Ali, sra*a se događaju", poručio je Ferguson dodavši kako nije baš presretan zbog toga što je sudac Herb Dean prekinuo meč u petoj rundi:

"Više bih volio da me završio nego da netko drugi zaustavlja borbu."

Tonyju je, spomenimo, ovo bio prvi poraz još od 5. svibnja 2012. godine kada ga je jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Michael Johnson.

Linker
25. travanj 2024 11:52