UFC

Figueiredo nokautirao Benavideza, UFC i dalje bez prvaka u muha kategoriji

Deiveson Figueiredo
 Screenshot/Youtube
UFC ipak nije dobio prvog novog prvaka u 2020. godini. U meču za titulu muha kategorije na Fight Nightu u Norfolku Deiveson Figueiredo nokautirao je Josepha Benavideza u drugoj rundi, no ostao je bez pojasa zbog pada na vaganju uoči meča karijere. U sunaslovnoj borbi Felicia Spencer je tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedila Zarah Fairn.

U glavnoj borbi večeri Figueiredo je ispunio obećanje i priredio sjajnu predstavu te došao do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri. Mogla je biti i veća, ali Brazilac je dan ranije pretežak došao na vaganje i time ostao bez 30 posto zarade i prilike da osvoji pojas. S druge strane, Benavidez (28-6 MMA, 15-4 UFC) bi u slučaju pobjede postao novi prvak, nakon što je već dvaput gubio borbu za titulu od Demetriousa Johnsona. Ni treća mu nije bila sretna, a pojas prvaka muha kategorije ostaje upražnjen nakon što ga se Henry Cejudo morao odreći zbog neaktivnosti.

Figueiredo je već na otvaranju bio blizu pobjede armbarom, ali Benavidez se uspio izvući i uzvratio udarcima. U drugoj rundi borci su se sudarili glavama, što je otvorilo ranu na Benavidezovom čelu, a krv mu se slila prema lijevom oku. Amerikanac je rukom obrisao krv, a Figueiredo iskoristio sekundu nepažnje i pogodio Benavideza u glavu, skočio na njega i dovršio ga udarcima prije nego što je sudac prekinuo borbu. Brazilcu je ovo treća pobjeda u nizu.

Felicia Spencer (8-1 MMA, 2-1 UFC) izborila je veliku pobjedu protiv Zarah Fairn (6-4 MMA, 0-2 UFC) i time se možda izborila za poziciju izazivačice i sljedeće protivnice aktualne prvakinje perolake kategorije Amande Nunes.

Bivša prvakinja Invicta FC-a priredila je jednu od najdominantnijih predstava u karijeri. Iako je Fairn uspijevala udarcima držati distancu, Spencer je brzo stigla do takedowna i silovitim "ground and poundom" prisilila suca da prekine borbu. Kanađanka se vratila pobjedom nakon prvog poraza karijere prošlog srpnja protiv Crys Cyborg, a nakon borbe najavila je da kreće po pojas i želi meč s UFC-ovom dvostrukom prvakinjom.

Bizaran ishod vidjeli smo u meču poluteške kategorije između Iona Cutelabe i Magomeda Ankalaeva. Ruski borac izborio je pobjedu nokautom u samo 38 sekundi iako protivniku nije zadao niti jedan pravi udarac.

Počelo je vatreno. Dvojicu boraca sudac je morao razdvajati već tijekom predstavljanja u oktogonu prije početka same borbe. Ankalaev je napao Cutelabu high-kickovima, a Moldavac nekoliko puta zateturao da bi nakon teturanja uzvraćao snažnim udarcima. Nakon što je treći put zateturao, sudac je označio kraj meča, a Cutelaba poludio tražeći da se borba nastavi jer je glumio kako bi navukao protivnika u zamku. Ipak, Rus je proglašen pobjednikom, a iz dvorane je ispraćen iz zvižduke pa je publici na kraju pokazao srednji prst.

U drugom okršaju perolake kategorije Amanda Nunes je dobila još jednu potencijalnu izazivačicu. Megan Anderson je nokautom pobijedila dosad neporaženu debitanticu Normu Vianu koju je već sredinom prve runde pogodila sjajnim direktom u bradu, a Brazilka samo sjela i više nije ustajala.

U prvoj borbi glavnog programa Grand Dawson je nakon pada na vaganju gušenjem u drugoj rundi pobijedio Derricka Minnera. Na korak do pobjede bio je već u prvoj rundi, ali je Minnera spasilo zvono.

UFC Fight Night 169:

Deiveson Figueiredo def. Joseph Benavidez - KO (udarci), R2

Felicia Spencer def. Zarah Fairn - TKO (udarci), R1, 3:37

Magomed Ankalaev def. Ion Cutelaba - KO (udarci), R1 0:38

Megan Anderson def. Norma Dumont - KO (udarac), R1 3:31

Grant Dawson def. Darrick Minner - submission (rear-naked choke), R2 1:38

Kyler Phillips def. Gabriel Silva - jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Brendan Allen def. Tom Breese - TKO (udarci), R1 4:47

Marcin Tybura def. Serghei Spivac - jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 29-28)

Luis Pena def. Steve Garcia - jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Jordan Griffin def. TJ Brown - submission (giljotina), R2 3:38

Spike Carlyle def. Aalon Cruz - TKO (udarci), R1 1:25

Sean Brady def. Ismail Naurdiev - jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 30-27)

Linker
18. travanj 2024 23:08