UFC

Firas Zahabi: ‘Ne znam kako netko može biti fan Conora McGregora, odvratan je i patetičan‘

Firas Zahabi
 Screenshot (youtube, Tom Bilyeu)
Čini se kako je sve dulja lista ljudi koji javno istupaju i osuđuju ponašanje irskog borca

Vlasnik Tristar Gyma te svjetski poznati MMA trener Firas Zahabi zaprepašten je ponašanjem Conora McGregora ususret i tokom UFC 264 priredbe. Iako poštuje njegove vještine i borilačka ostvarenja, Zahabi smatra kako je takvo ponašanje izvan svakih granica te da se nešto takvo ne bi trebalo tolerirati.

''Uistinu sam se zgražao. Ne znam kako netko može biti fan ovog čovjeka (Conora McGregora). Poštujem ga kao borca, poštujem njegove vještine, ne mogu to osporiti, no način na koji se ponašao je užasan. Upitno je ima li taj čovjek jednog pravog prijatelja. Možda je jednostavno okružen ljudima koji samo žele prestiž i novac, odnosno žele se okoristiti njime. Ali ako ima makar jednog pravog prijatelja, onda će ga taj prijatelji pozvati na razgovor nasamo i reći će mu da je takvo ponašanje glupo. Reći će mu da sramoti svoju obitelje, prijatelje i samog sebe. Jednostavno je ponižavajuće da se jedan ratnik i MMA borac tako ponaša.'', započeo je Zahabi sa svojim izlaganjem na svom Youtube kanalu.

Poznati trener smatra kako je Conorov intervju u kavezu netom nakon borbe jednostavno neoprostiv, neovisno o kontekstu situacije, afektu i slično.

''On sada prijeti i djecom. Da netko drugi radi takve stvari, netko s preliminarnog carda recimo, svi bismo pričali kako tog tipa treba hitno izbaciti s rostera. Međutim, ovo je Conor McGregor i njemu su dopuštene ovakve stvari. On je onaj koji prodaje ulaznice. Ne, ovo je neoprostivo i ne može se prelaziti preko toga. Prije borba s Khabibom spominjao je članove obitelji, religiju i ostale stvari koje se ne spominju. Kakvu god svađu da vodite s drugom stranom, ne možete prijetiti ubojstvom, a zatim početi s prijetnjama usmjerenim ka djeci, članovima tima itd. To je životinjsko ponašanje, a stvari koje je pričao o Poirierovoj ženi su odvratne.'', nastavio je Zahabi.

Firas smatra kako je Conor pokazuje veliku dozu narcisoidnog ponašanja te da jednostavno ne zna prihvatiti poraz.

''Mislim da McGregor pati od teške narcisoidnosti. Nažalost, on to ne vidi i nije toga svjestan. Zato treba pravog prijatelja ili člana obitelji da ga upozore na to. On se samo sramoti. Nikada nećete vidjeti borca da se tako ponaša. On je jedini tip koji kad izgubi, jednostavno ne može to prihvatiti. Ne može se pogledati u ogledalo i reći si da jednostavno nije bio njegov dan i da neke stvari mora popraviti. On priča kako se radi o nesreći, kako nije bilo blokiranog kicka, priča da bi druga runda sve pokazala. To su totalne besmislice. Ne samo da su njegove vještine kao borca opale, nego i njegov karakter.'', rekao je Firas u svome izlaganju.

Čini se kako je Conor dobio poprilično veliku listu hejtera i potencijalnih neprijatelja u ovome sportu. Ipak, teško je reći kako ih nije zaslužio, a pohvalno je vidjeti da sve više poznatih MMA lica izlazi u javnost i osuđuje ovo uistinu degutantno ponašanje od strane irskog borca.

Cijeli video Firasa Zahabija pogledajte OVDJE

Linker
19. travanj 2024 14:11