UFC

Felder bijesno reagirao na Conorovo ponašanje: ‘Odvratno, napusti Octagon da te više nikad ne vidim‘

Paul Felder
 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Ne smanjuje se broj reakcija na ponašanje Conora McGregora nakon subotnjeg poraza

Iako je Dana White odmah nakon UFC 264 priredbe rekao kako Conor McGregor nije nastupio korektno te kako izjave koje je on rekao ne bi trebale biti prisutne u sportu, Irac je nastavio. Tek kad se javio iz bolnice nakon operacije bio je relativno suzdržan, dok je osim toga nekoliko puta zaprijetio Poirieru, ali i članovima njegove najbliže obitelji. Prvobitno odmah nakon borbe, dok je sjedio na podu Octagona, a onda kasnije i putem društvenih mreža.

Svoje mišljenje o tome, tijelom posljednje epizode UFC Round-Up emisije, iznio je donedavni član UFC-ove lake kategorije, a danas komentator i analitičar, Paul Felder.

"Nalaziš se na podu sa slomljenom nogom, na pola puta do dna i prijetiš kako ćeš ubiti nekoga, čovjeku koji te je upravo izdominirao drugi put za redom. Mogao je zaletjeti se i udariti te nogom u usta, izbiti ti sve zube i ostaviti te mrtvog na podu. Ti si u tom položaju u poziciji gdje te netko može ubiti", rekao je Felder, nastavivši:

"Ono što volim kod Dustina je to što je mogao otići i napasti Conora koji je na podu sa slomljenom nogom. Ne kažem da bi osiguranje to dozvolilo, ali ono kako je tolerirao Conoru da to sve govori, a da je uspio zadržati mirnoću i uzdignutu glavu je impresivno. Ovo je nasilan sport, svi to znamo. Naš je posao prebiti jedan drugog. No, na kraju ovo nije sport gdje je cilj ubiti nekoga. Ovdje se ne spominje obitelj. Ostavi te stvari izvan svojih usta ili napusti Octagon da te više nikad tamo ne vidim."

Jednostavno se Felder nije mogao pomiriti s tim da McGregor i dalje nastavlja. Ne misli da je ovdje riječ o promociji eventualne četvrte borbe. Čak i da je, to ne bi bio način za odraditi to. On smatra da je Conor u svojim frustracijama jednostavno odlučio prijeći granicu.

"Ovo nije ulična borba niti pitanje života ili smrti. Ali, činjenica je da se u boksu i MMA-u mogu dogoditi ozljede koje mogu uzrokovati smrt. Samo spominjati to mi je odvratno, kao što sam rekao već milijun puta. Ono što je on napravio bilo je krivo", zaključio je "Irish Dragon" iznošenje svog stava, kojeg zapravo dijeli većina borilačke zajednice.

Linker
24. travanj 2024 17:30